Nemzetek Ligája: döntetlen a szerbek ellen, még fel is juthat a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap este 1-1-es döntetlent játszott a vendég szerb csapattal a Nemzetek Ligája B divíziója 3. csoportjának 5. fordulójában.

A magyar együttes ezzel biztosította bennmaradását a második osztályban, és pontszámban utolérte a kvartettben éllovas oroszokat. A magyar válogatott a szerdai záró fordulóban Törökországot fogadja a Puskás Arénában, és még a feljutást jelentő első helyet is megszerezheti.

Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 5. forduló:
Magyarország-Szerbia 1-1 (1-1)
Puskás Aréna, zárt kapu, v.: Glenn Nyberg (svéd)
    gól: Kalmár (39.), illetve Radonjic (17.)
    sárga lap: Sigér (51.), illetve Maksimovic (30.), Lukic (46.), Spajic (64.)
Magyarország: Dibusz - Botka, Lang, Kecskés - Bese (Gyurcsó, 78.), Nagy Á., Kalmár, Sigér (Nego, 58.), Holender (Hangya, 68.) - Szoboszlai (Schäfer, 78.) - Nikolics (Könyves, 57.)
Szerbia: Dmitrovics - Milinkovics, Spajics, Gudelj - Radonjics (Vlahovics, 79.), Lazovics (Gacsinovics, 57.), Lukics, Maksimovics (Grujics, 62.), Risztics (Mladenovics, 62.) - Jovics, Tadics (Milinkovics-Szavics, 79.)

Alaposan felforgatott kezdőcsapattal állt fel az Eb-re csütörtökön kijutott magyar válogatott, melynek színeiben most debütált Kecskés Ákos a védelem tengelyében. A kispadon az U21-es nemzeti csapat szövetségi edzője, Gera Zoltán irányított, mivel Marco Rossit követően segítője, az Izland ellen három napja meccselő Cosimo Inguscio pályaedző koronavírustesztje is pozitív lett.

Ugyan a magyar csapat kezdte aktívabban a találkozót, a vendégek szerezték meg a vezetést bő negyedóra játékot követően. A 17. percben Radonjics kapott egy tökéletes kiugratást, könnyedén futotta le Kecskést, Dibusz mellett is elvitte a labdát, majd a kapu jobb oldalába passzolt (0-1). A kapott gól nem szegte a magyarok kedvét, akik leginkább Szoboszlai Dominik révén próbálkoztak. Az egyenlítő gólt ugyanakkor Kalmár Zsolt szerezte egy gyönyörű összjáték végén a 39. percben, amikor gyünyörűen játszott össze Nikoliccsal húsz méterre a szerbek kapujától, a visszakapott labda a Dunaszerdahely játékosát teljesen üresen találta, aki tíz méterről higgadtan a bal sarokba gurított (1-1).

A fordulást követően mintha egy fokozattal lejjebb kapcsoltak volna a csapatok, döcögős mezőnyjáték alakult ki, a kapuk nem forogtak veszélyben. A második félidő első helyzetére a 81. percig kellett várni, Jovics célt tévesztett, nem sokkal a rendes játékidő vége előtt pedig Dibusz Dénesnek kellett nagyot védenie.

Kapcsolódók

Kimaradt?