Nemzetek Ligája: törölték a vasárnapi Románia–Norvégia mérkőzést

Nem rendezik meg a vasárnap estére kitűzött Románia–Norvégia mérkőzést a Nemzetek Ligája B-divíziójának 1. csoportjában, mert a skandináv labdarúgó-válogatott keretében koronavírus-fertőzés történt – közölte szombaton késő este a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) a kontinentális fórumra (UEFA) hivatkozva.

A tájékoztatás szerint az UEFA a norvég hatóságokkal egyeztetve hozta meg a döntést, ugyanis az északi ország karanténszabályai szerint a válogatott játékosai nem utazhattak el Bukarestbe.

A mérkőzés eredményét utólag az európai szövetség Ellenőrző, Fegyelmi és Etikai Testülete dönti majd el. A szabályzat szerint, ha bebizonyosodik, hogy egyik fél hibájából nem rendezhették meg a meccset, a vétkes csapat 3–0-s gólkülönbséggel elveszíti meccset, és a 3 pont a riválist illeti; ha viszont az UEFA úgy véli majd, hogy egyik fél sem vonható felelősségre a helyzetért, a végeredményt sorsolással döntik el, és három lehetséges variáció közül húzzák ki az egyiket: 1–0, 0–0 vagy 0–1 lesz az eredmény.

Közzétette: Federația Română de Fotbal – 2020. november 14., szombat

 

A román sportsajtó szerint az is elképzelhető, hogy Norvégia eddigi eredményeit törlik. A román válogatott ezzel járna a legjobban, hiszen egy hónapja 4–0-ra kikapott Oslóban, és – ha kevés is, de – esélye nyílna arra, hogy megnyerje a csoportot. Pillanatnyilag a csoport Ausztria és Norvégia vezeti 9-9 ponttal a 4 pontos Románia és az 1 ponttal álló Észak-Írország előtt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?