FRISSÍTVE – Magyar válogatott: a Salzburg újra karanténban, Szoboszlai lemaradhat az Eb-pótselejtezőről

FRISSÍTVE: Újabb pozitív koronavírus-tesztek születtek a Red Bull Salzburg labdarúgócsapatánál, így veszélybe került Szoboszlai Dominik szereplése az magyar labdarúgó-válogatottban az Izland elleni csütörtöki Európa-bajnoki pótselejtezőn.

A salzburgi klub hivatalos honlapján jelezte, hogy hat futballista fertőzött, a csapat karanténba került, és egyelőre egyetlen játékos sem utazhat el a válogatottba.

A honlap beszámolója szerint a Rapid Wien elleni vasárnapi rangadót megelőzően, a pénteken elvégzett tesztek mindegyike negatív lett, azonban az 1–1-re végződött összecsapás után levett minták közül már fél tucat pozitív eredményt hozott. Az érintett futballistákat nem nevezték meg, tüneteik nincsenek. Azok a játékosok, akiknek negatív lett a tesztje, csak az otthonuk, az edzőközpont és a mérkőzések helyszínei között mozoghatnak.

Die betroffenen Spieler befinden sich bereits in Quarantäne, der Rest des Teams hat sich in Mannschaftsquarantäne begeben – alle Länderspieleinladungen vorerst abgesagt.

Közzétette: FC Red Bull Salzburg – 2020. november 9., hétfő

 

A csapat tagjain hétfőn újabb teszteket végeznek el, és ha a járványügyi hatóság a negatív eredményt követően hozzájárul, változhat a helyzet az együttesnél. A 20 esztendős Szoboszlainak, a válogatott kulcsjátékosának, szintén karantén miatt kellett kihagynia a magyar együttes októberi mérkőzéseit, köztük a Bulgária otthonában rendezett Eb-selejtezőt, amelyet az együttes 3–1-re megnyert.

A Nemzeti Sport szerint Szoboszlai hétfő ma délután indult volna haza a válogatotthoz, de amíg az újabb teszteknek (amit estére várnak) nincs eredményük, nem kelhet útra. Ha a mai tesztek negatívak, akkor legkésőbb kedden a középpályás csatlakozhat a válogatotthoz. Ha ismét lesz pozitív eredmény, akkor kedden újabb tesztekre kerülhet sor, és további egyeztetések függvénye lehet a válogatott játékosok utazása. Amit még fontos leszögezni: Szoboszlai eddig minden alkalommal negatív tesztet produkált. Ahhoz, hogy maradjon esély a csütörtöki, válogatott szereplésére, ennek mindenképp így is kell maradnia.       

Az már vasárnap eldőlt, hogy Kleinheisler László nem csatlakozik az Eb-pótselejtezőre készülő kerethez. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint az eszéki csapat (NK Osijek) középpályásának karanténba kellett vonulnia Horvátországban, ezért nem lehet a csapattal.

Marco Rossi szövetségi csapata csütörtökön Izlanddal játszik az Eb-részvételért, majd Szerbiát és Törökországot látja vendégül három, illetve hat nappal később a Nemzetek Ligájában. Mindhárom mérkőzést a Puskás Arénában rendezik.

(Nyitóképen: Szoboszlai Dominik | Forrás: MLSZ/Twitter)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?