Liga 2: Bodzavásáron győzött az FK Csíkszereda

Első fordulóbeli lénárdfalvi győzelmét követően ismét idegenből tudta elhozni a pontokat az FK Csíkszereda másodosztályú labdarúgócsapata. A székelyföldiek Bara Levente második félidőben szerzett bombagóljának köszönhetően távoztak győztesen a Gloria Buzău otthonából.

A hetedik fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolta szerdán délután Bodzavásáron az FK Csíkszereda a Gloria Buzău ellen. Javarészt mezőnyjáték folyt a pályán a kezdést követően, szemmel láthatóan mindkét csapat óvatosan kezdett.

Az első gólszerzési lehetőséget a csíkiaknál jegyezhettük fel,amikor Bara Levente szánta el magát lövésre, ám 18 méterről eleresztett lökete pontatlan volt és elkerülte a kaput. Ezt követően a hazaiak is magukra találtak, ám helyzetekben nem mutatkozott meg a Gloria enyhe mezőnyfölénye. A 39. percig kellett várni az első komolyabb bodzavásári lehetőségre, Ciobanu életerős lövése azonban elsurrant a jobb kapufa mellett és leginkább a reklámtáblákra jelentett komolyabb veszélyt. Közben Takács sérülés miatt nem tudta tovább folytatni a mérkőzést, a helyére Palmes állt be.

A félidő zárásaként Apro 16-oson belül elkövetett szabálytalansága miatt izgulhattak a piros-fekete hívek, ám a bíró szemet hunyt az eset felett, így elmaradt a büntető és gól nélküli döntetlennel vonultak az öltözőkbe a csapatok.

A második félidő elején előbb Marrone veszélyeztetett szabadrúgásból, majd a nagy kedvvel játszó Bara Levente jó 25 méterről megeresztett lövése védhetetlenül vágódott a hazai kapuba. A 62. percben vezetett tehát az FK (0–1)! A kissé összezavarodott hazaiak pár perc múlva rendezték a soraikat és a 74. percben Anton kapufája jelezte, nincs még lefutva a mérkőzés.

A vendégek szakvezetője hármas cserére szánta el magát, ám ezt követően is a Bodzavásár volt kezdeményezőbb. A csíkiak azonban harcosan védekeztek és lehetőség szerint kontrákat is igyekeztek vezetni. Egy ilyen alkalom során a hazaiak kapusa, Stoian rendkívül sportszerűtlenül lépett oda Pintérnek, amiért azonnal piros lapot kapott, így egy emberrel kevesebben fejezték be a mérkőzést a hazaiak. A hosszabbítás utolsó percében Paturca szabadrúgásával még veszélyeztetett a Gloria, azonban Ribánszki magabiztos védéssel semlegesítette ezt a próbálkozást is.

Az FK Csíkszereda nagyot küzdve, megérdemelten szerezte meg a győzelmet és az ezzel járó három bajnoki pontot, és nyugodtan várhatja a hétvégi, hazai folytatást.

Labdarúgó Liga2, 7. forduló
SCM Gloria Buzău–FK Csíkszereda 0–1 (0–0)
Gloria Stadion, Bodzavásár, zárt kapuk mögött
Gólszerző: Bara (62.p.)
Kiállítva: Stoian (92.p.)
SCM Gloria Buzău: R. Stoian – Sg. Pîrvulescu, Balgiu, M. Ioniță, C. Toma, C-tin. Stoica, Ghe. Anton, Tucaliuc, Cr. Ciobanu, Iurcu, Nedelea
FK Csíkszereda: Ribánszki – Takács (Palmes 39.), Kelemen, Apró, Marrone, Csürös, Szondi (Baga 75.), Bara, Schieb (Pintér 90.), Bauza (Bor 75.), Mészáros (Haberkon 75.)
További eredmények:
Pandurii Tg. Jiu–Konstancai Farul 0–1
ASU Politehnica–Dunărea Călărași 1–1
Vezet a Craiovai U. 1948 nyolc meccs után 20 ponttal, az FK Csíkszereda szintén nyolc mérkőzés után 10 ponttal a 11. helyen áll.
(Borítókép: FK Csíkszereda)

Kapcsolódók

Kimaradt?