Csíki továbbjutás a labdarúgó Román Kupában

A hosszabbítás második félidejében szerzett góllal jutott be a másodosztályú FK Csíkszereda a labdarúgó Román Kupa legjobb 32 csapata közé Brassóban. A székelyföldieket kemény küzdelemre kényszerítette szerdán a 3. Ligában vitézkedő Brassói SR Municipal csapata.

A brassói sárga-feketék a Kézdivásárhelyi SE, majd az FC Pucioasa kiejtésével jutottak a Román Kupa 4. fordulójába, míg az FK Csíkszereda egy körrel később kapcsolódott be a sorozatba, és a harmadosztályú FC Székelyudvarhelyt búcsúztatta.

Ragyogó idő, jó talajú pálya fogadta a pályára lépő csapatokat Brassóban, a hazaiakat egy maroknyi lelkes szurkoló biztatta a kerítésen túlról. A Cenk alattiak alaposan meghálálták a szurkolók bizalmát, és kemény küzdelemre kényszerítették a vendég csíkiakat. Hiába látszott jelentős különbség a két csapat technikai tudása között a székelyföldiek javára, a hazaiak határtalan lelkesedéssel tüntették el ebből adódó hátrányukat. Ennek ellenére végig az FK volt veszélyesebb, gyors játékosai rendre otthagyták a brassói védőket. Gólt azonban sem az első, sem a második játékrész alatt nem tudtak elérni a piros-feketék, így 0–0 állt az eredményjelzőn 90 percnyi játék után.

Következett a kétszer 15 perces hosszabbítás. Végül a ráadás 111. percében megszületett a Csíkszereda vezető – és mint később kiderült, győztes – találata. Formás támadás végén Botorok János fejelt a brassói kapuba. Az FK Csíkszereda a mérkőzés egészét tekintve megérdemelten jutott a Román Kupa 5. fordulójába.

Labdarúgó Román Kupa, 4. forduló
SR Brassó–FK Csíkszereda 0–1 (0–0, 0–0) – hosszabbítás után.
Brassó, Ifjúsági Stadion, zárt kapuk mögött.
Gólszerző: Botorok (111.)
FK Csíkszereda: Ribánszki – Apró, Palmes, Takács, Marrone, Savin (Bauza 63.), Szondi (Botorok 46.), Eder (Csürös 95.), Bara (Antal 80.), Bor, Mészáros (Haberkon 63.)
(Borítókép: fkcsikszereda.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?