Elkezdődött a román jégkorongbajnokság

Hosszas egyeztetéseket követően és számos bizonytalanságban eltöltött nap után a hétvégén elrajtolt a román jégkorongbajnokság alapszakasza. Kezdésként a Csíkszeredai Sportklub leckéztette meg kétszer is „kistestvérét”, a Sapientia U23 csapatát, majd a Galac aratott két papírforma győzelmet a továbbra is harmatos játékerőt képviselő Sportul Studențesc felett.

Az utolsó pillanatig kétséges volt a román férfi felnőtt jégkorongbajnokság nyitó mérkőzéseinek lejátszása, miután a Sapientia U23 csapatának péntek reggeli koronavírus-teszt eredményeitől függött a szezonrajt. Végül nem volt akadálya, hogy megrendezzék az összecsapást, így pénteken csíki házi rangadóval indult útjára a pakk a Vákár Lajos Műjégpályán. A szabályozások értelmében nézők nélkül lejátszott mérkőzés egyes szakaszában tudott csak felnőni ellenfeléhez az egyetemista csapat, összességében egyértelmű, 7 gólos Sportklub győzelem született. A felek másnap, szombaton ismételtek, természetesen ismét csak az online közvetítés útján láthatták az érdeklődők, ahogy ezúttal nem engedélyeztek gólt a kék-fehér játékosok a Sapientiának. A második mérkőzésen tízszer találtak be Jason Morgan tanítványai.

Román jégkorongbajnokság, alapszakasz
Csíkszeredai Sportklub–Sapientia 9–3 (1–0, 6–2, 2–1)
Gólszerzők: Kuljash (9. perc), Mylan (23.), Blackwater (27.), Részegh Zs. (29.), Györfy (30.), Yellow Horn (34. és 56.), Cășăneanu (36.) és Bíró T. (60.), ill. Silló (22. és 57.), Antal L. (24.)
Csíkszeredai Sportklub–Sapientia 10–0 (3–0, 6–0, 1–0)
Gólszerzők: Becze (1. és 13.), Taratukhin (4.), Tousignant (22.), Láday (22. és 36.), Szabó (26.), Cășăneanu (33.), Fodor (38.) és Kuljash

Galacon szombatoon és vasárnap játszott egymással a helyi CSM és a bukaresti Sportul Studențesc. A győztes kiléte itt sem volt kérdéses, a Duna-partiak mindkét mérkőzésen nagyarányú vereséget mértek a szebb napokat megélt egyetemistákra.

Koronavírus Gyergyószentmiklóson

A bajnokság hétfőn este a Gyergyói HK – Bukaresti Steaua rangadóval folytatódik. A gyergyói csapathoz kapcsolódó hír, hogy a klub hivatalos Facebook-oldalán  megjelent közlemény szerint a hétfői kötelező koronavírus-teszt három személy esetén is pozitív eredményt hozott. Emellett többen sérüléssel küszködnek, így mindössze 14 mezőnyjátékost és 2 kapust tudtak nevezni a meccsre. Ennek ellenére kiállnak a mérkőzésre, a folytatásról később adnak tájékoztatást – írták.

(Borítókép: SportfotoPress/Halmágyi Zsolt)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?