A lehető legkisebb szankciót szabta ki a FRF a magyarellenes rigmusok miatt

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága egyenként ötezer lejes bírságot rótt ki a FCSB klubra, illetve három játékosára a Román Kupa döntője utáni magyarellenes rigmusok miatt - tájékoztat a Bukaresti Rádió.

A FRF fegyelmi bizottsága csütörtökön 5 ezer lejes büntetést szabott ki a FCSB-re, valamint annak három játékosára, Florin Tănaséra, Valentin Crețura és Andrei Mironra azokért a magyerellenes és gyűlölködő rigmusokért, amelyeket a Sepsi OSK ellen megnyert Román Kupa döntő után skandáltak az őket ünneplő szurkolókkal. 

Mint írtuk, a fővárosi klub július 23-án a Ploieșt-i Ilie Oană stadionban elhódította a Román Kupát. A trófea átvétele után a csapat buszra ült és visszautazott Bukarestbe, ahol a FCSB bázisán mintegy 200 szurkoló várta őket. A szokásos ünnepi skandálások mellett felcsendültek olyan rigmusok is, amelyek Magyarország, az erdélyi magyarság ellen szóltak. A gyűlölködő kórust Gheorghe Mustață, a FCSB szurkolóinak egyik vezetője vezényelte, az éneklésbe a csapat tagjai közül is többen bekapcsolódtak. Az esetről készült videofelvétel  nyilvánosságra kerülése után a Sepsi OSK, az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) és a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat is bepanaszolta a fővárosi klubot.

A FRF fegyelmi bizottsága csütörtökön a lehető legkisebb szankciót szabta ki a magyarellenes megnyilvánulások miatt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?