Így válaszolt Marco Rossi, a magyar fociválogatott edzője a Maszol kérdésére (VIDEÓ)

„Nagyon sokszor elmondtam már, ha valaki felveszi a válogatott mezt, nem gondolkozhat azon, hogy ezt vagy azt a mérkőzést felhasználjuk egy másikra való felkészülésre” – kezdte válaszát Marco Rossi, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya arra a kérdésre, amelyet a Maszol tett fel neki kedd este.

Mint korábban írtuk, a magyar labdarúgó válogatott a nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjában szerda este 21:45-től Moszkvában lép pályára a Oroszország ellen. A mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány válaszolt arra a kérdésre is, amelyet a Maszol küldött el előzetesen Moszkvába a Magyar Labdarógó Szövetség (MLSZ) sajtóosztályán keresztül.

Arra voltunk kíváncsiak, hogy tekintettel a sorsdöntő, november 12-i Izland elleni Eb-pótselejtező mérkőzésre, milyen forgatókönyvre, stratégiára számítsunk a szerdai Oroszország elleni összecsapáson. 

„Arra a meccsre kell koncentrálni, amely előttünk áll. Igaz, hogy a törökök és az oroszok elleni meccs önbizalmat adott a Bulgária elleni találkozó előtt, a szerbek és az oroszok elleni újabb találkozóknak is ezt kell szolgálniuk, hogy Izland ellen még nagyobb legyen az önbizalmunk és sokkal jobb játékot mutassunk. Ez egy lehetőség arra, hogy növeljük a továbbjutási esélyeinket. Néha lehet nyerni rossz játékkal, de ennek kisebb az esélye, mintha jól játszunk. Ezért nagyon fontos, hogy holnap milyen hozzáállással lépnek a játékosaim a pályára, ez rengeteget számít” – válaszolta a Maszol kérdésre Marco Rossi magyar szövetségi kapitány.

Az orosz-magyar találkozó az angol Michael Oliver sípjelére kezdődik szerdán 21.45-kor, a tét pedig a csoportelsőség lesz a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióban. Marco Rossi együttese győzelemmel megelőzné riválisát a tabellán és bebiztosítaná a bennmaradását.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?