Csodát tett a Fradi kézicsapata Dániában

A nyolc játékosát nélkülöző magyar csapat 24-21-re nyert vasárnap a Bajnokok Ligájában, a dán Ejsberg vendégeként.

A női kézilabda Bajnokok Ligája 4-ik fordulójában Elek Gábor, az FTC edzője nyolc játékosára, Háfra Noémire, Klujber Katrinra, Pásztor Noémire, Kovács Anettre, Emily Bölkre, Julia Behnkére, Kisfaludy Anettre és Tóth Nikolettre sem számíthatott. A magyar ezüstérmes így mindössze 13 – köztük négy ifjúsági korú – játékost tudott nevezni a meccsre. Igaz, a másik oldalon is voltak hiányzók, Jesper Jensen sérülés miatt nem számolhatott Estavana Polmannal, illetve a várandós Line Jörgensennel.

Annak ellenére, hogy többször is sosem látott felállásban játszott a Ferencváros, Szucsánszki Zita vezetésével remekül tartotta magát az első tíz percben. 3–3-nál időt kért a dánok edzője, Bíró Blanka pedig hiába mutatott be több védést, a házigazda három góllal is el tudott lépni. A magyar együttes próbálta lassítani a játékot, de az első félidőben így is öt gólt szerzett gyorsindítás után a dán csapat.

Ez nagyban köszönhető volt az első félidőben tíz védést bemutató, 53 százalékos hatékonysággal védő Rikke Poulsennek, aki Kovacsics Anikón és a sérülését követően hét hónap után a pályára visszatérő, a magyar csapatban most bemutatkozó Alicia Stollén is rendszeresen kifogott. Az első félidő után végül négygólos hazai vezetéssel vonultak a pihenőre a játékosok. 13–9

Tökéletes második félidő

A fordulás után beindultak a szélsők, Angela Malestein, illetve Márton és Schatzl is több gólt szerzett, továbbá a helyzeteit sokkal jobb százalékban kihasználó Kovacsics vezérletével a 45. percben utolérte az ellenfelét az FTC (16–16).

Elek Gábor a második félidőben jól teljesítő Bíró helyett Janurik Kingát küldte a kapuba az utolsó negyedórára, ez pedig jó döntésnek bizonyult. A magyar együttes két góllal ellépett, majd az Esbjerg az 52. percben egyenlített (19–19), innentől azonban egy hétperces dán gólcsend következett.

Ezalatt Malestein és Kovacsics egyaránt kétszer, Schatzl pedig egyszer köszönt be, így az FTC másfél perccel a vége előtt már öt góllal vezetett. A végén még kozmetikázott az eredményen az Esbjerg, de ez már nem számított. 

A Fradi az A-csoport hatodik helyén áll, 2 ponttal, de kevesebb mérkőzést játszott, mint ellenfelei.

Kapcsolódók

Kimaradt?