NBA: egy lépés választja el a Lakerst az újabb bajnoki címtől

A Los Angeles Lakers nyerte az NBA-döntő negyedik meccsét 102-96-ra a Miami Heat ellen, így 3-1-re vezet a döntőben, egy győzelemre került a végső sikertől.

A meccs harmadik negyedében még vezetett a Miami, de James hárompontosa után 55-54 lett a Lakersnek, innen pedig csak kergette ellenfelét a Heat, 71-64-re is ellépett a Lakers. Herro hármasával a negyedik negyed elején egy pontra visszajött a Heat, de a fontos pillanatokban mindig megrázta magát James vagy Davis. Három perccel a vége előtt újra volt esélye vezetést szerezni a Miami csapatának, de Butler a sarokból rontott, Caldwell-Pope viszont a túloldalon bedobott egy hármast, ezzel lett 93-88, innen pedig viszonylag biztosan megtartotta előnyét a Lakers.

A meccs végső lezárását Anthony Davis hármasa jelentette 39,5 másodperccel a vége előtt, de a meccs legeredményesebb játékosa LeBron James lett, aki 28 ponttal, 12 lepattanóval és nyolc gólpasszal zárt. A túloldalom Jimmy Butler 22 pontot dobott, Tyler Herro 21-et. Két meccs kihagyás után térhetett vissza a pályára Bam Adebayo, aki sérülése után 15 pontot dobott, de Goran Dragic játékára továbbra sem számíthattak a Heatnél.

NBA-döntő, negyedik mérkőzés

  • Miami Heat-Los Angeles Lakers 96-102

A négy győzelemig tartó párharc állása: a Lakers vezet 3-1-re

Kapcsolódók

Kimaradt?