Eb-selejtező: Szoboszlai Dominik nem léphet pályára Bulgária ellen

Miután az RB Salzburg bejelentette, hogy a csapat keretében három koronavírusos játékos van, s a teljes csapat karanténba került, biztossá vált, hogy az osztrák együttes játékosa, Szoboszlai Dominik nem csatlakozhat a magyar válogatott keretéhez.

Az RB Salzburg Facebook-oldalán számolt be a hírről, miszerint a Maccabi Tel-Aviv elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést követően három játékos is pozitív koronavírus-tesztet produkált. Az osztrák klub nem nevezte meg a betegséget elkapó játékosokat, de azt közölte, hogy az érintett labdarúgók nem játszhatnak a Hartberg elleni, vasárnapi meccsen. Továbbá a keret többi tagja is karanténba került.

 

A Salzburg egyúttal jelezte, törölték a válogatott játékosaik meghívóját, azok nem utazhatnak sehova. A Facebook-bejegyzés alatt több száz dühös magyar szurkoló vonta kétségbe a döntés jogosságát, különösképpen annak fényében, hogy a Salzburg vasárnap játszatta Szoboszlait, aki két gólpasszal járult hozzá csapata 7-1-es győzelméhez a Hartberg ellen.

A Magyar Labdarúgó Szövetség megerősítve a feltételezést jelezte, Szoboszlai Dominik nem csatlakozhat a férfi A-válogatott keretéhez.

 

A történtek miatt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi nem számíthat az év legfontosabb mérkőzésén, a Bulgária elleni Eb-pótelejtezőn a csapat legértékesebb játékosára. A magyar válogatott a Bulgária elleni Európa-bajnoki pótselejtező után három, illetve hat nappal Szerbia és Oroszország fővárosában lép pályára a Nemzetek Ligája B divíziójának harmadik és negyedik fordulójában. 

Az Eb-pótselejtező párosítása
Izland–Románia (csütörtök, október 8, 21.45)
Bulgária–Magyarország (csütörtök, október 8, 21:45)
döntő
Bulgária/Magyarország–Izland/Románia (november 12, 21.45) 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?