Az egész ország irigyelni fogja a Kolozsvári CFR szurkolóit

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) engedélyezi, hogy az égisze alá tartozó mérkőzéseken a stadionok legfeljebb harmincszázalékos kihasználtsággal fogadjanak nézőket.

Ez azt jelenti, hogy a Kolozsvári CFR, amely csütörtök este bejutott az Európa-liga csoportkörébe, a 18 ezer férőhelyes Constantin Radulescu stadionba nagyjából 5400 szurkolót engedhet be (a stadion teljes befogadóképessége 22 500, viszont a kapu mogötti, fémvázas szerkezetű felső karéjt biztonsági megfontolásokból évekkel ezelőtt lezárták - szerk. megj.).

A végső döntést minden esetben az illetékes helyi hatóság mondja ki, vendégszurkolók viszont nem lehetnek egyik arénában sem az UEFA rendelkezései szerint.

Az UEFA égisze alatt március közepe óta valamennyi mérkőzést zárt kapuk mögött játszották le a koronavírus-járvány miatt, az egyetlen kivétel a budapesti Puskás Arénában múlt csütörtökön rendezett Bayern München-Sevilla európai Szuperkupa-találkozó volt, melyen éppen azt tesztelték, hogy a nézők milyen körülmények között látogathatják újra a nemzetközi meccseket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?