EL: ismét bejutott a csoportkörbe a Kolozsvári CFR

Sorozatban másodszor jutott be a Kolozsvári CFR a labdarúgó Európa-liga csoportkörébe: a vasutasok csütörtöki este 3-1-re győzték le a finn bajnok Kuopion Palloseura (KuPS) csapatát. Dan Petrescu tanítványai pénteken 14 órakor azért izgulhatnak, hogy Nyonban kivel sorsolják össze őket.

Idén is a Kolozsvári CFR képviseli a romániai labdarúgást az európai kupaporondon, miután a vasutasok az Európa-liga play offjában favorithoz méltó magabiztossággal legyőzték a finn bajnok Kuopion Palloseura csapatát.

A vasutasok nagyon hamar, már az 5. percben előnyhöz jutottak, amikor Ciprian Deac jobboldali szögletét Rondón fejelte be közelről Virtanen kapujába. A CFR ezután átengedte a labdát a vendégeknek, akik jó skandináv stílusban felívelések tucatjaival dolgoztatták meg a kolozsvári „légvédelmet”. Az első félidő végén, a 42. percben ismét megvillant a vasutasok kombinatív játéka, Deac elővágott labdáját Păun beérte az alapvonal előtt, betette középre, ahol Debeljuh bekanalazta a kapuba.

Szünetben kaphattak egy kisebb fejmosást a vasutas játékosok, ugyanis a második félidőben sokkal kevesebb lehetőséget engedélyeztek a KuPS-nak. Az 56. percben egy kettős duplázásnak voltunk szemtanúi: Rondón szerzett gólt Deac beadásából, és a mérkőzés „nyugodtan” csurdogált a vasutasok győzelme felé.

A hosszabbítás perceiben a csereként beállt Udoh bombagóljával – a 16 méterről eleresztett lövés a felső lécről pattant Bălgrădean kapujába – szépítettek a finnek, és kialakították a 3-1-es végeredményt.

A Kolozsvári CFR sorozatban másodszor jutott be az Európa-liga csoportkörébe, amelynek első fordulóját három hét múlva, október 22-én rendezik meg.

Európa-liga, play off

Kolozsvári CFR-Kuopion Palloseura 3-1

  • Constantin Rădulescu stadion, zárt kapus
  • gólszerzők: Rondón (5, 56), Debeljuh (42) ill. Udoh (91)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?