Erste Liga: Fradi-győzelem a bajnokok viadalán

Vérbeli jégkorongrangadót és egészen parádés végjátékot hozott az Erste Liga társbajnokainak összecsapása szerdán este. A Ferencváros hiába dolgozott ki három gólos előnyt a harmadik harmadban, a végsőkig küzdő Csíkszeredai Sportklub hosszabbításra mentette a mérkőzést. Végül büntetők döntöttek.

Egyik csapat felkészülése sem volt ideálisnak nevezhető a bajnoki rajtot megelőzően. A budapesti zöld-fehérek csapatát a koronavírus hátráltatta, míg a székelyföldiek egyetlen edzőmeccs lejátszása nélkül léptek jégre a Tüskecsarnokban lejátszott rangadón.

Ennek ellenére a Csíkszeredai Sportklub kezdett jobban. A kanadai légiósait teljesen lecserélő csíkszeredaiak nekiugrottak ellenfelüknek, és lendületes játékuk 13 perc elteltével gólt eredményezett (0-1). A gólszerző a Sportklub színeiben negyedik szezonját kezdő Andrej Taratukhin volt. A gól után megrázta magát a Ferencváros és sorra vezette veszélyes támadásait Szamankov kapuja felé. A nyomás hamar góllá, sőt gólokká érett. A Kuljash  kiállítása miatt emberelőnyben lévő zöldek előbb Kulmala találatával egalizáltak a 18. perc elején (1-1), majd egy perccel később Hajós gólja már hazai vezetést jelentett (2-1).  

Jól kezdték a második játékrészt is a székelyföldiek, alig telt el egy perc és az egyik új igazolás, Yellow Horn igazolta jó hírét és köszönt be szép kapáslövésből (2-2). Ezután hiába került kettős, majd sima emberelőnybe a Fradi, jól védekeztek a csíkiak, sőt, amikor lehetőségük adódott, egy kontratámadás végén a vezetést is átvették (2-3). Ismét a nagy napot kifogó Taratukhin volt eredményes. Az izgalmak nem értek véget. A 34. percben Nagy Gergő bombagóllal egyenlített (3-3), ezután egy kihasználatlanul hagyott csíki kettős emberelőnyt követően újra a zöld-fehérek csapatkapitánya talált be (4-3).

A gólfesztivál folytatódott a záró, azaz zárónak gondolt játékrészben is. Az 50. percre háromgólos előnyt kovácsolt a Ferencváros, Hajós és Németh voltak a gólszerzők (6-3). A Sportklub azonban nem az a csapat, amelyik feladná. Kilenc perccel a vége előtt Becze emberelőnyben lőtt gólját videobíró segítségével adták meg a játékvezetők (6-4), Taratukhin harmadik góljával pedig még ugyanabban a percben egy gólra hozta fel a Sportklubot (6-5). A végjáték hihetetlen izgalmakat hozott, a csíkszeredaiak mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében, ám a hazai kapus, Nagy Kristóf elképesztő védéseket mutatott be. Az utolsó másfél percre kettős előnybe kerültek a csíkiak, akik végül Taratikhin közelről lőtt góljával hosszabbításra mentették a meccset. A ráadás öt perce főleg a kapusokról szólt, újabb találat nem esett, jöhettek a büntetők. A rávezetés során egyedül Tóth Adrián talált be, így a szezon első csúcsrangadóját a Ferencváros nyerte 7-6-ra.

Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom–Csíkszeredai Sportklub 7–6 bü. (2–1, 2–2, 2–3, 0–0, 1–0)
Budapest, Tüskecsarnok, 502 néző
Gólszerzők: Kurmala (18. p.), Hajós (19. és 45. p.), Nagy G. (34. és 40. p.), Németh A. (50. p.) és Tóth A. (65. p.), ill. Taratuhin (13., 29., 52. és 60. p.), Yellow Horn (22. p.) és Becze (52. p.)
Kapura lövések száma: 37–48
Kiállítások: 14, ill. 22 perc
Korábban játszották: MAC-HKB – Vasas 6–3, MAC-HKB – Debreceni EAC 5–4 (h.u.), Debreceni EAC – FTC-Telekom 4–3 (h.u.), FTC-Telekom – MAC-HKB 5–4 (h.u.) és Debreceni EAC– Brassói Corona 3–4 (h.u.)

 

Kapcsolódók

Kimaradt?