Liga 1: csak egy döntetlenre futotta a tartalékosan felálló Kolozsvári CFR erejéből

Eseménytelen, gólnélküli döntetlent játszott vasárnap este a fellegvári Constantin Radulescu stadionban a Kolozsvári CFR a labdarúgó Liga 1 ötödik fordulójában a Chindia Targoviste ellen. 

 Dan Petrescu tíz (10!) helyen vátoztatott azon a csapaton, amely múlt csütörtökön Svédországban kiharcolta a továbbjutást az Európa-liga selejttezőjének 3. fordulójában a Djurgardens IF ellen, így senkit sem lepett meg, hogy a pályára küldött játékosok nagyon nehezen találták egymást. Ennek ellenére meg se fordult a vasutasok fejében, hogy a három pontot nem sikerül itthon tartani a Chindia ellen, hiszen a havasalföldi csapat elleni 3-0-0-s mérleg, valamint a tavalyi tapasztalat azt vetítette előre, hogy a CFR második számú csapata, a "liga egyes" összeállítás is versenyképes a romániai ellenfelek ellen.

Nem így történt vasárnap este, ugyanis a vasutasok nehezen jutottak el a két védelmi vonallal felálló Chindia kapujáig.  Amikor pedig eljutottak, akkor nagyon hiányzott az utolsó pontos passzt adó hideg fej. Ezt orvosolandó Petrescu a második félidőben beküldte Adrian Paunt, a CFR támadójátéka fel is élénkült, de gól csak nem született.

A Kolozsvári CFR  továbbra is veretlen, de immár 3 győzelme mellé 2 döntetlen is került, és továbbra is a tabella 2. helyén áll a hibátlanul menetelő CSU Craiova mögött.

Labdarúgó Liga 1, az 5. forduló
FC Voluntari-Sepsi OSK 1-2
FC Argeş-CSU Craiova 1-2
Academica Clinceni-Medgyesi Gaz Metan 2-0
FC Viitorul-Astra Giurgiu 4-1
Kolozsvári CFR-Chindia Targoviste 0-0
Poli Iași-FCSB 5-2
Nagyszebeni FC Hermannstadt-FC Botoşani (hétfő, 18:00)
Dinamo-Aradi UTA (hétfő, 21:00)

Kapcsolódók

Kimaradt?