Liga 1: Voluntariban megtörte a jeget a Sepsi OSK

A csereként beállt Fülöp Lóránd 83. percben lőtt góljával szerezte meg első szezonbeli győzelmét a Sepsi OSK pénteken este FC Voluntari vendégeként a labdarúgó Liga 1 ötödik fordulójában.

Leo Grovazu csapatát a bajnokság előtti számolgatások play off helyre várták, így a háromszékieknek, az idei szezonban feljutásuk óta talán először, azzal is szembesülniük kellett, hogy nem a minimális célkitűzéssel - bennmaradás - kell pályára lépniük, hanem az élbolyra kell hajtaniuk. Ehhez képest az első négy fordulóban egyszer sem sikerült nyerniük a sepsiszentgyörgyieknek; az igazsághoz természetesen hozzátartozik, hogy nagyon nehéz ellenfeleik voltak a bajnoki rajtnál.

A jég pénteken este tört meg az Ilfov megyei Voluntariban, ahol az Anghel Iordanescuról elnevezett stadionból a piros-fehérek mindhárom ponttal távozhattak. Háromszéki szempontból rosszul indult a mérkőzés, ugyanis a hazaiak már a 4. percben előnyt szereztek Sebastian Arpad Mailat révén. Az egyenlítő gólra egy félidőnyit kellett várni, az 55. minutumban Purece bevette Ramniceanu kapuját. Alig három perccel később Grozavu pályára küldte Fülöp Lórándot is, aki a mérkőzés hajrájában, a 83. percben góllal hálálta meg edzője bizalmát. 

A Sepsi OSK ezzel a győzelmével 1-3-1-re módosította mérlegét, és 6 pontjával 6 helyet előreugorva - ideiglenesen - feljött a tabella 7. helyére. 

Egy másik pénteki mérkőzésen a listavezető CSU Craiova folytatta hibátlan menetelését, Cristiano Bergodi csapata ez alkalommal az újonc FC Arges alakulatát fektette két vállra, és 5 pontosra növelte előnyét a táblázaton a Kolozsvári CFR-rel szemben, amely viszont vasárnap este a Chindia elleni győzelmével visszafaraghat ebből a hátrányból.

Labdarúgó Liga 1, az 5. forduló
FC Voluntari-Sepsi OSK 1-2
FC Argeş-CSU Craiova 1-2
Academica Clinceni-Medgyesi Gaz Metan (szombat, 14:45)
FC Viitorul-Astra Giurgiu (szombat, 21:30)
Kolozsvári CFR-Chindia Targoviste (vasárnap, 19:00)
Poli Iași-FCSB (vasárnap, 21:45)
Nagyszebeni FC Hermannstadt-FC Botoşani (hétfő, 18:00)
Dinamo-Aradi UTA (hétfő, 21:00)

Kapcsolódók

Kimaradt?