CFR: Mircea Rednic feladata lesz a negyedik arany begyűjtése?

Kolozsváron tárgyalt hétfőn a CFR 1907 labdarúgócsapat átvételéről Mircea Rednic, kétszeres román bajnok, aki legutóbb Belgiumban, a Standard Liege csapatánál edzősködött. Bár hivatalosan a vasutas alakulat még nem erősítette meg a hírt, sajtóinformációk szerint Cadúék június 13-án Rednic irányításával kezdik el a felkészülést.

„A jövő szezonban ismét bajnokok akarunk lenni. Ehhez több változtatást eszközölünk a csapatban” – jelentette be Pászkány Árpád, a Kolozsvári CFR 1907 többségi tulajdonosa. Mint utóbb kiderült, a vasutasok nem csupán a pályán, hanem a kispadon is változtatnának, bár a csapatot jelenleg irányító Eugen Trică továbbra is jó kapcsolatban van a CFR vezetőségével, Iuliu Mureșan nem bízná egy tapasztalatlan edzőre bajnoki arany visszaszerzésének feladatát.

Mircea Rednic kétszer nyerte meg a Liga 1-et, 2003-ban a Bukaresti Rapiddal, 2007-ben a Bukaresti Dinamóval ünnepelhetett. Karrierje során ült még az Universitatea Craiova, a FC Vaslui, az Astra Ploieşti, a Petrolul Ploieşti, az Al Nasr, Alania Vladikavkaz, Khazar Lankaran és a Standard Liege kispadján.

Kimaradt?