Pirlo győzelemmel mutatkozott be a Juventus kispadján

Magabiztos győzelemmel kezdett a címvédő Juventus az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság (Serie A) új idényében, s a Sampdoria elleni diadal egyben az új edző, Andrea Pirlo első sikerét is jelentette.

A Juve korábbi klasszis középpályása annyira újonc még edzőként, hogy csak a múlt hét elején kapta meg a papírjait, amivel leülhetett egy Seriae A-s csapat kispadjára hivatalos meccsen. Ehhez képest a másik oldalon Claudio Ranieri pályafutása 400. bajnoki mérkőzésén dirigálta a genovai együttest.

Persze, a meccset nem az edzői karrier és tapasztalat dönti el, hanem sokkal inkább a pályán nyújtott teljesítmény, s mivel a zsinórban kilenc aranyérmet szerzett torinói csapatban sokkal több a klasszis, a „zebrák” magabiztosan nyertek a nyitó forduló vasárnap esti meccsén.

 

Serie A, 1. forduló: Juventus–Sampdoria 3–0, gólszerzők: Kulusevski (13.), Bonucci (78.), C. Ronaldo (88.); további eredmények: Parma–Napoli 0–2 (Mertens 63., Insigne 77.), Genoa–Crotone 4–1 (Destro 6., Pandev 9., Zappacosta 34., Pjaca 75., ill. Riviere 28.), Sassuolo–Cagliari 1–1 (Burabia 87., ill. Simeone 77.), Hellas Verona–Roma 0–0, Fiorentina–Torino 1–0 (Castrovilli 78.), az AC Milan–Bologna meccset hétfőn, a Benevento–Internazionale, Udinese–Spezia és Lazio–Atalanta mérkőzéseket szeptember 30-án rendezik meg.

(Nyitókép: Ronalod negyedik meccsén a negyedik gólját szerezte meg a Sampdoria ellen | Fotó: AFP/nemzetisport.hu)

Kapcsolódók

Kimaradt?