Ligue 1: rasszista támadás érte Neymart, aki ezt egy tockossal büntette

Vasárnap este hatalmas balhé alakult ki a francia Ligue 1-ben rendezett PSG–Olympique Marseille (0–1) rangadón: a játékvezető 5 játékost is piros lappal „jutalmazott”, az egyik kiállított, a brazil Neymar meglehetősen indulatosan fejezte ki magát a lefújás után a történtekkel kapcsolatban.

Neymar koronavírus-fertőzése miatt csak pénteken állt újra edzésbe a PSG-nél, két nappal az Olympique Marseille elleni mérkőzés előtt. A vasárnapi találkozón – 1-0-s vendég vezetésnél – a hosszabbításban egymásnak ugrottak a két csapat játékosai egy szabálytalanság után. A tülekedésben Neymar a tarkóján megütötte a spanyol Alvaro Gonzalezt, ezért piros lapot kapott. A pályáról levonulva többször azt mondta a bírónak: „Rasszizmus nem!” – miközben Alvaróra mutatott.

A meccs után Neymar a következőket írta Twitteren.

 

„Az egyetlen dolog, amit bánok, az az, hogy nem az arcát ütöttem meg annak a seggfejnek. Persze a videobíró könnyen kiszúrja az agressziómat, de most azokat a képeket akarom látni, amelyen az látszik, hogy az a rasszista azt mondja nekem: »A k...a anyádat, te majom!« Ezt akarom látni!”

Neymar már az első félidőben szólt a játékvezetőnek arról, hogy Gonzalez rasszista megjegyzéseket tesz rá. Természetesen a Marseille játékosa sem hagyta szó nélkül az esetet, a Twitteren üzent:

 

„Nincs helye a rasszizmusnak. Tiszta karrierem van barátaim és társaim oldalán, akikkel napról napra együtt küzdünk. Néha meg kell tanulni veszíteni, és a pályán felelősséget vállalni.”

Thomas Tuchel, a PSG német vezetőedzője a találkozó utáni sajtótájékoztatón kitért rá, Neymar azt mondta neki, rasszista inzultusról volt szó, de hozzátette, ő maga nem hallotta, mit mondott az ellenfél. „Neymar egy kicsit ideges volt, remélem, ehhez semmi közünk. És azt, hogy ez nem rondít bele a győzelmünkbe. Nincs helye rasszizmusnak a labdarúgásban, de nem hinném, hogy erről lett volna szó” – nyilatkozott André Villas-Boas, az OM portugál trénere, hozzátéve, hogy „volt egy köpés is Di Maria részéről, de ez egy klasszikus ütközet”.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?