Liga 1: jó hétvégét zártak az erdélyi csapatok

A Kolozsvári CFR továbbra is veretlen, az Aradi UTA pedig továbbra is nyeretlen a labdarúgó Liga 1 harmadik fordulójában lejátsztott mérkőzések után. A Sepsi OSK egy győzelemmel felérő ponttal tért haza vasárnap Giurgiuból. 

A Nemzetek Ligája keretében lejátszott válogatott mérkőzések miatt két hetes szünet után a 3. forduló mérkőzéseivel folytatódott a hétvégén a labdarúgó Liga 1. Az etap első összecsapásán a két újonc, a FC Arges és az Aradi UTA osztozkodott meg a pontokon, de a játék képe alapján inkább a Bálint László által vezetett textilgyáriak bosszankodhatnak, hogy csak egy ponttal tértek haza Pitestiről. Az aradiak már a 10. percben megszerezték a vezetést, majd újabb és újabb gólhelyzeteket puskáztak el. A sok kihagyott lehetőség a 76. percben bosszulta meg magát, amikor a FC Argesnek sikerült kiegyenlítenie. 

Ha a pohár üres felét nézzük akkor az élvonalba idén visszatért UTA három forduló után továbbra is nyeretlen, viszont az aradiak azt is elmondhatják magukról, hogy veretlenek, hiszen három döntetlen áll a tabellán a nevük mellett. 

A 2. fordulóban Kolozsvárról pontot raboló Sepsi OSK-ra a 3. fordulóban is egy nehéz kiszállás várt. Leo Grozavu tanítványai ahhoz az Astra Giurgiuhoz látogattak, amely - ha az anyagiak is rendben vannak a klub körül - jobb napjain bárkit képes kitömni. A házigazdák első valamirevaló támadásukat gólra váltották, a 15. perben Valentin Gheorghe közelről bólintotta Niczuly kapujába az őt szabadon megtaláló beívelt labdát. A háromszékiek válaszára nem kellett sokat várni, kilenc perccel később Rachid Bouhenna egalizált. A második félidő elején ugyanaz a Valentin Gheorghe találta meg az utat a háromszéki kapu irányába, és juttatta ismét vezetéshez az Astrát. Majd amikor már úgy nézett ki, hogy pont nélkül kell a Sepsi OSK-nak távoznia a Duna-parti városból, akkor - a 94. percben  - Pavol Safranko kiegyenlítette az állást.

Alig félórával a Sepsi OSK mérkőzése után kezdődött a Fellegváron a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR és a Nagyszebeni FC Hermannstadt összecsapása. A vasutasok számára a legnagyobb érvágást Ciprian Deac kiesése jelentette, a CFR 10-ese az Ausztria elleni találkozón elszenvedett sérülés miatt kényszerült kihagyni a szebeniek elleni erdélyi rangadót. Dan Petrescu csapata elsősorban a sorozatban kiharcolt pontrúgásoknál, szögeletknél érezte Deac hiányát, azt őt helyettesítő Djokovic beadásai „köszönő viszonyban sem voltak” a Deacjéival. S mivel a szebeniek bunkerfociját akcióból fettörni elég nehéznek mutatkozott, a második félidő elején Dan Petrescu behozta a második legjobb kreatív játékosát, Adrian Paunt. A változás azonnal érezhető volt, a kolozsvári támadások egyre veszélyesebbekké váltak. Paun átvette Djokovicstól szögletelvégzési feladatokat is, és a 66. percben Vinícius fejére varázsolt egy labdát, aki Gigueiredo mellett szépen elhelyezve a jobb alsóba küldte a játékszert.

Ruben Alves több támadó szellemmű cserével próbált életet csiholni csapatába, de a vendégek első helyzetére a 94. percig kellett várni, amikor Fortes az oldalhálóba lőtt egy labdát.

A Kolozsvári CFR ezzel a győzelmével beérte pontszámban a FC Botosanit és a FC Voluntarit és felkapaszkodott a tabella 3. fokára.

Labdarúgó Liga 1, a 3. forduló eredményei
FC Argeș- Aradi UTA 1–1
Bukaresti Dinamo-FC Botoșani 1–1
Academica Clinceni- Chindia Târgoviște 0–0
Poli Iasi-Medgyesi Gaz Metan 1–4
FC Voluntari-FCSB 2–1
Astra Giurgiu-Sepsi OSK 2–2
Kolozsvári CFR-Nagyszebeni FC Hermannstadt 1–0
FC Viitorul- CSU Craiova (hétfő, 21:00)

Kapcsolódók

Kimaradt?