Hivatalos: ennél a csapatnál folytatja Sebastian Vettel

Az idén még Racing Point néven szereplő, jövőre Aston Martinként futó csapat pilótája lesz a Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel - írja a sportág hivatalos honlapja.

 

Bár a német pilóta és csapata, a Ferrari viszonya az idei évre megromlott, mégis nagy meglepetés volt, hogy még a koronavírus miatt késve induló szezon előtt bejelentették, hogy Vettel távozik a vörösöktől, helyére pedig a ralivilágbajnok Carlos Sainz fia, Carlos Jr. érkezik.

Azóta tartotta magát a pletyka, miszerint a jövőre Aston Martinként induló, jelenleg Racing Point nevet viselő istállóhoz tart a német, hivatalosan azonban csak csütörtökön erősítették meg a hírt, miután a csapat eddigi pilótája, a mexikói Sergio Pérez előző este az Instagramon bejelentette, hogy távozik eddigi csapatától.

Vettel csapattársa a legutóbbi versenyen, a kaotikus Olasz Nagydíjon harmadik helyet szerző kanadai Lance Stroll lesz, aki nem mellesleg az Aston Martin sportcsapat tulajdonosa, a milliárdos Lawrence Stroll fia.

Sebastian Vettel egyébként az ideivel együtt hat évet töltött a Ferrarinál, ahova négy Red Bull-os világbajnoki címe után nagy reményekkel érkezett, ám legjobb éveiben is maximum megközelíteni tudta a 2014 óta veretlen Mercedeseket. Idén pedig a nagy múltú csapat katasztrofális teljesítményt nyújt: jelenleg csak hatodikak a konstruktőri bajnokságban, nem sokkal előzve meg a legutóbbi versenyen győztes Alpha Tauri istállót.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?