Megkezdi a bérletárusítást a Csíkszeredai Sportklub

Bár még sokismeretlenes a jégkorong-szezon elindulása, Székelyföld legnépszerűbb klubja elkezdi a 2020-2021-es évad bérleteinek árusítását. A kék-fehér csapat rajongói a jövő héttől juthatnak hozzá az éves belépőkhöz, ám hogy mikor térhetnek vissza a lelátókra, az még teljesen bizonytalan.

Elkerülte eddig a koronavírus-járvány a Csíkszeredai Sportklub csapatát. Mint a klub Facebook-oldalán megjelent közleményben fogalmaznak, „gőzerővel készülnek” az új szezon kihívásaira, a kitűzött célok elérésére alkalmas, erős keretet állítottak össze. Ezek a célok pedig egyértelműek: „mindig, mindent” meg szeretne nyerni a csapat. A „minden” annyiban máris változott, hogy elmarad a Kontinentális Kupa, ám az elképzelések szerint az Erste-liga hamarosan elstartolhat. Egyelőre csak magyarországi helyszíneken fognak mérkőzéseket rendezni, az erdélyi csapatok hosszabb kiszállások alkalmával, tömbösítve játszhatják le a mérkőzéseiket. A román bajnoki kiírás, és egyáltalán a romániai, teremben, jégpályán rendezhető sporttevékenységek szabályozása még nem egyértelmű.

Csütörtökön rendkívüli ülést tartott az Erste-liga, amelyen a jelenlévő csapatok képviselői megállapodtak arról, hogy szeptember 12-én elindul az új szezon. A sorsolás a tervek szerint a jövő hét elején kerül publikálásra. Jelenleg  három klub pályára lépését akadályozza meg a koronavírus-fertőzés. A bajnokságot így azok a csapatok kezdik meg jövő héten, ahol a  vírus azt lehetővé teszi, a többiek később játsszák le a mérkőzéseiket. Előreláthatólag az erdélyi csapatok magyarországi mérkőzésekkel indítják az idényt.

A klub a jövő héten elkezdi a szezonbérletek árusítását, melyhez a tavalyi áron juthatnak hozzá a szurkolók. Közleményükben kiemelik: a bérletekért cserébe nem feltétlenül tudják egyelőre biztosítani a helyszíni mérkőzéslátogatást, ám ennek hiányában igyekeznek internetes közvetítések által elérhetővé tenni majd a mérkőzéseket.

 

„A felhívás, kérés részünkről az, hogy a bizonytalanságban is találjuk meg közösen a biztos pontot. A Sportklubnak szüksége van a szurkolóira, a szurkolók anyagi támogatására, talán még soha nem látott mértékben” – áll a Sportklub felhívásában.

Játékosmozgások a Sportklubnál
Némileg átalakított kerettel vágnak neki az új szezonnak a kék-fehérek. Érkezett Judd Blackwater, Colton Yellow Horn, Mathieu Tousignant és Justin Maylan (mind kanadaiak), felnőtt szerződést kapott a Sapientia U23 három fiatal tehetsége Gecse Olivér, Szabó Zsolt Ákos és Ilyés Tamás, Svédországból tért haza Részegh Zsolt. A csapat külföldi játékosai közül maradt Makszim Szamankov és Denyisz Kuljas, valamint a honosított Andrei Taratukhin. Távozott Horváth László, Rokaly Szilárd, Josh Shalla, Evan Brophey, Rod Pelley, Kurtis McLean, Maxim Vesutkin, valamint Logan Pyett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?