Koronavírusos az FK Csíkszereda két játékosa, de nincs veszélyben a bajnoki rajt

A másodosztályú bajnoki rajtra készülő FK Csíkszereda két játékosának keddi koronavírus-tesztje pozitív eredményt hozott. A klub szerint nincs veszélyben a csapat hétvégi bajnoki szereplése.

A bajnokság indulása előtti utolsó felkészülési mérkőzésére készült kedden az FK Csíkszereda. A Sepsi OSK elleni meccs előtt nem sokkal derült ki, hogy a csapat két labdarúgójának koronavírus-tesztje pozitív lett. Emiatt a gyakorlómeccset természetesen nem tartották meg.

Szép Zoltán, a klub sajtóreferensa a Maszol érdeklődésére elmondta: a két érintett játékos tünetmentes, 48 órás megfigyelésre kórházba utalták őket, hét nap múlva fognak új tesztet végezni rajtuk. A keret többi tagja karanténba vonul és csütörtökön fognak átesni újabb tesztelésen. A sajtóreferens kiemelte: rendszeresen tesztelik a csapat játékosait, a szakmai stábot, a kiszolgáló személyzetet és a klub kötelékébe tartozó fiatal, akadémista futballistákat is.

Szép Zoltán szerint a csapat szombati bajnoki rajtja elvileg nincs veszélyben, és ha a csütörtöki tesztelés eredményei negatívak lesznek, pályára léphetnek a szombaton 11 órakor kezdődő szezonkezdő mérkőzésen, a Máramaros megyei Lénárdfalván.

A csapattal kapcsolatos hír, hogy a héten két újabb játékos csatlakozott a piros-feketék keretéhez. A felvidéki születésű Ribánszki László kapusposzton, a szintén felvidéki Mészáros András csatárként erősíti az FK Csíkszeredát.

(A nyitókép illusztráció | A szerző felvétele)

Kapcsolódók

Kimaradt?