Liga 2: Máramarosban játssza első meccsét az FK Csíkszereda

A Nagybányával szinte összenőtt Lénárdfalvával játssza első meccsét az FK Csíkszereda a másodosztályú futballbajnokság 2020–2021-es szezonjában.

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) székházában hétfőn tartott sorsolás értelmében az augusztus 29-én rajtoló Liga 2 nyitó fordulójában a székelyföldi csapat idegenben szerepel.

A koronavírus-járvány miatt csonkán befejezett legutóbbi szezonban nem esett ki senki, így felduzzasztott létszámú lett a mezőny: miután a Pandurii Târgu Jiu fellebbezésének helyte adtak 21 csapat vesz részt a bajnokság, és két Pandurii is lesz a bányászvárosban: a jelenlegi – az „ős” – Pandurii Lignitul néven szerepel, míg a tavaly verbuvált együttes Pandurii Viitorul néven vág neki a küzdelmeknek.

Közzétette: Federația Română de Fotbal – 2020. augusztus 24., hétfő

 

A lebonyolítás rendhagyó lesz: az alapszakaszban körmérkőzéses alapon egyszer találkoznak egymással a csapatok, majd a 20. forduló után az első hat helyezett a rájátszás felsőházában, oda–vissza alapon játszik a feljutásért. Az első kettő egyenes ágon nyer részvételt a Liga 1-be, míg a 3. és 4. helyezett osztályozót játszhat az élvonal 13. és 14. helyezettjével.

Az alsóházban (7–21. helyezettek) egy hét- és egy nyolccsapatos csoportra osztják a mezőnyt, amelynek tagjai körmérkőzést játszanak egymással, de visszavágók nélkül; előbbiből az utolsó kettő, utóbbiból az utolsó három esik kis a Liga 3-ba, míg a két 5. helyezett egymás közti dönti el a bennmaradás sorsát.

(Nyitókép: Hosszú szezon vár a szeredai játékosokra | Fotó: fkcsikszereda.ro/Pál Zoltán)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?