Minisztériumi külön engedéllyel utazott el a CFR a máltai BL-meccsére

A bel- és külügyminisztérium külön engedélyével utazhatott el a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata kedden Máltára, a Floriana elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre.

Málta hétfő este felkerült a koronavírus-járvány szempontjából kockázatosnak számító országok listájára, és az Országos Vészhelyzeti Bizottság rendelete értelmében annak, aki a Földközi-tengeri szigetországból érkezik Romániába, 14 napos karanténba köteles vonulnia. Ezenkívül a máltai repülőjáratokat is felfüggesztették ideiglenesen, ezért fennállt a veszély, hogy a bajnoki címvédő nem utazhat el a szerda esti meccsre – írta a gsp.ro.

Az európai sportági szövetség (UEFA) rendelkezései szerint, ha a járványügyi helyzet úgy kívánja meg, semleges helyszínen is lejátszható lett volna a meccs, de a bukaresti hatóságok korlátozó intézkedése hétfőn késő este született, ezért a CFR már nem tudta időben értesíteni a házigazda csapatot – ezért kizárták volna a sorozatból.

A klub vezetői kétségbeesetten próbáltak engedélyt szerezni, amit végül kedd reggel kilenc órakor kaptak meg, így délelőtt 11-kor a csapat chartergépe felszállhatott a kolozsvári reptérről, és visszatérhet a mérkőzés után anélkül, hogy a játékosok elkülönítésbe vonuljanak (a hétvégén ugyanis már kezdődik a Liga 1 új idénye).

A Floriana Valletta–Kolozsvári CFR mérkőzés szerda este tíz órakor kezdődik, de a prosport.ro cikke szerint a szurkolók bánatára nem lesz látható a képernyőkön, mert egyik máltai tévécsatorna sem közvetíti, így a romániai adók sem tudják átvenni.

A továbbjutás egy meccsen dől el, és a győztesre a selejtező 2. fordulójában a horvát Zágrábi Dinamo vár.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?