NB I: koronavírus miatt halasztás az első fordulóban

A Puskás Akadémia FC keretében koronavírusos esetet regisztráltak, ezért a csapat Budapest Honvéd FC elleni, vasárnapi NB I-es mérkőzését a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elhalasztotta.

A felcsúti találkozót az első forduló keretében játszották volna, ám – az MLSZ honlapjának közleménye szerint – csak akkor kerül rá sor, amikor biztonságosan meg lehet rendezni. A Puskás Akadémia egyoldalú halasztási kérelme után az új időpontot az MLSZ versenybizottsága tűzi majd ki.

 

A magyar első osztályú labdarúgó-bajnokság egyébként pénteken kezdődött az MTK és az FTC örökrangadójával: az élvonalba frissen feljutott hazaiak döntetlent játszottak a címvédő ferencvárosiakkal. Ez volt a két csapat 216. egymás elleni összecsapása az élvonalban, 89 ferencvárosi és 78 MTK-siker mellett 49. alkalommal született döntetlen.

A legutóbb ezüstérmes székesfehérváriak sem tudtak nyerni, ők egy gólzáporos meccsen játszottak döntetlent zalaegerszegi vendéglátóikkal, míg a paksiak vereséget szenvedtek az Újpesttől stadionavató meccsükön.

NB I, 1. forduló: MTK Budapest–Ferencvárosi TC 1–1, Paks–Újpest 1–2, Zalaegerszegi TE–MOL Fehérvár FC 3–3; vasárnap: Diósgyőri VTK–Mezőkövesd, Puskás Akadémia–Budapest Honvéd – elhalasztva; hétfő: Budafoki MTE–Kisvárda.

(A nyitókép illusztráció | Forrás: nemzetisport.hu)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?