Hat játékos fertőzött koronavírussal az UTA keretéből

A hét eleji egy eset után újabb öt koronavírus-fertőzöttet találtak az UTA labdarúgócsapatának keretében – adta hírül szombaton az aradi klub a hivatalos honlapján.

Az élvonalba frissen feljutott egyesület közleménye szerint az augusztus 12. óta elkülönítésben lévő játékosokon és stábtagokon, sőt a vezetőség tagjain is elvégezték az előírás szerinti újabb teszteket, amelyek közül ötnek lett pozitív az eredménye. Mind az öt játékos az utánpótláscsapatnak is a tagja, ezért a fiatalokat is tesztelték.

A fertőzöttek egyébként tünetmentesek, és teljesen jól érzik magukat. Az elsőként fertőzött David Miculescu középpályás van még kórházban, akit magas lázzal utaltak be a hét elején a temesvári Covid-19-kórházba (a fiatal játékos a bánsági nagyvárosban született, családja is ott él).

Az UTA tájékoztatása szerint a fertőzött játékosok elkülönítésbe kerülnek, a többiek viszont újrakezdik az edzéseket, és a felkészülést a Liga 1 hétvégén kezdődő új szezonjára. Az első osztályba 12 év szünet után feljutott aradi csapat a konstancai Viitorul vendége lesz a nyitányon.

(A nyitókép illusztráció | Forrás: uta-arad.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?