Simona Halep nehezen, de megnyerte hat hónap szünet után játszott első találkozóját

Küzdelmes csatában győzte le kedden Simona Halep Polona Hercogot a 202.250 dollár összdíjazású prágai WTA-torna első fordulójában.

A világranglista második helyén álló román teniszező csaknem hat hónap kihagyás után első mérkőzését játszotta Prágában, és a vártnál nehezebben, 6:1, 1:6, 7:6 (7-3) arányban győzte le szlovén ellenfelét.

 

Az első játszmában egyértelműen Halep uralta a játékot és 6:1-re nyert, ezután azonban Hercog akarata érvényesült, és a második szettet ő hozta 6:1-re. A döntő játszma végig kiegyensúlyozott volt. A román lány 3:1-re, majd 5:3-ra is vezetett, aztán 5:4-nél három mérkőzéslabdát hagyott ki, 6:5-nél újabb hármat, így rövidítésben dőlt el a mérkőzés. A végjátékban Hercog vezetett 2-1-re, Halep azonban fordított és elhúzott 5-2-re, majd 7-3-ra nyerte a tie-breaket. Halep nyolc kettős hibát vétett a találkozón, Hercog négyet, és mindketten 29 nyerő ütést mutattak be, a szlovénnak azonban több ki nem kényszerített hibája volt (42-39).

A nyolcaddöntőben Barbora Krejcikova (WTA-118.) lesz a tornán első helyen kiemelt Halep ellenfele. A cseh játékos 6:4, 6:3-ra győzte le kedden Patricia Ţiget (WTA-86).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?