Mircea Lucescura bízták a Dinamo Kijev irányítását


-A A+

Az ukrán élvonalbeli Dinamo Kijev labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy Mircea Lucescu lett az új vezetőedző. A román tréner kettő plusz egy évre szóló szerződést kötött a fővárosi klubbal.

A Dinamo Kijev három nappal ezelőtt közölte, hogy a tavaly nyáron kinevezett Olekszij Mihajlicsenko szerződését felbontotta, mivel „a csapat irányításával nem az elvárt szinten teljesített”. A fővárosi csapat a 2019–2020-as idényben Ukrán Kupát nyert, a bajnokságban pedig ezüstérmes lett a Sahtar Doneck mögött.

Az új vezetőedző pedig Mircea Lucescu lett, aki kettő plusz egy évre kötelezte el magát. A 74 éves román tréner játékosként hétszeres bajnok volt a Bukaresti Dinamóval, a válogatottban 70-szer lépett pályára, 9 gólt szerzett. Edzőként dolgozott többek között a Bukaresti Dinamónál, a Galatasaraynál, a Besiktasnál, az Internél, a Zenitnél és a Sahtar Donecknél is – az ukrán bajnokság nem lesz számára ismeretlen, hiszen a Sahtarral nyolc bajnoki címet, hat Ukrán Kupát, hét Szuperkupát és egy UEFA-kupát is nyert.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X