Koronavírusos járványgóc alakult ki a Kolozsvári CFR-nél?

A Kolozsvári CFR hat játékosának és négy stábtagjának is pozitív lett a koronavírustesztje.

Mint írtuk, szombaton azért maradt el a FCSB-Kolozsvári CFR labdarúgó mérkőzés, mert a vasutas alakulat játékosa, Alexandru Paun esetében koronavírusos fertőzöttséget mutattak ki. Ezt követően a teljes, Bukarestben levő keretet karanténba helyezték és újabb tesztnek vetették alá. Így derült ki, hogy Paun mellett a csapat lengyel cserekapusa, Grzegorz Sandomierski, horvát középpályása, 
Damjan Djokovic, valamint a stábból Cristian Moldovan kapusedző, Cristian Dragotă erőnléti edző és Costin Curelea pályaedző is fertőzött. Hétfő este pedig jött az újabb csapás, immár az alakulat Kolozsváron maradt tagjai között is négy újabb pozitív tesztet mutattak ki: a FCSB-től megszerzett Cristian Bălgrădean kapus, Cătălin Golofca csatár, Claudiu Petrila középpályás és Bogdan Aldea erőnléti edző is elkapta a COVID-19 vírust.

A Kolozsvári CFR ezzel beérte a Bukaresti Dinamót a koronavírusos fertőzöttek számát illetően, a fővárosi csapatnál is tízen betegedtek meg.

A Kolozsvári CFR jelenleg a felsőházi rájátszás második helyét foglalja el, a vasutasoknak 4 pontos hátrányuk - és egy elmaradt mérkőzésük - van a CSU Craiovával szemben. Dan Petrescu csapatának következő mérkőzése hazai pályán lenne vasárnap a FC Botosani ellen. 

Kapcsolódók

Kimaradt?