Liga 1: döntő fontosságú meccseket játszik a CFR és a Sepsi OSK

Pénteken a felső- és az alsóházban is egy-egy meccsel megkezdődtek az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság rájátszásának hétvégi fordulói. A bajnok címvédő Kolozsvári CFR az aranyéremért folyó versenyben maradásért, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a kiesés elkerüléséért játszik fontos mérkőzést szombaton.

A CFR a volt Steaua, a FCB otthonában játszik rangadót, és egyetlen elfogadható eredmény létezik a kolozsváriak számára: a győzelem. Ha nem sikerül nyerni a saját magukhoz képest gyengén teljesítő bukarestiek (a rájátszásban egy győzelem és három-három döntetlen, illetve vereség a mérlegük) otthonában, a vasárnap Moldvában fellépő listavezető Craiova előtt esély nyílik négypontos előnyre szert tenni, vagyis két fordulóval a vége előtt már hűthetnék a pezsgőt Olténiában…

A forduló nyitó meccsén egyébként az Astra „fényesen ragyogott” Medgyesen, lehengerlő győzelmet arattak a Duna-partiak a play-offban eddig még egyszer sem nyerő szászföldiek ellen.

Liga 1, felsőház, 8. forduló: Medgyesi Gaz Metan–Astra Giurgiu 0–4; szombaton: FCSB–CFR (21.00, Digisport 1); vasárnap: FC Botoșani–Craiovai Universitatea.
1. Craiova 41 pont / 7 meccs
2. CFR 40/7
3. Astra 33/8
4. Botoșani 29/7
5. FCSB 28/7
6. Medgyes 25/8

Az alsóház nyitó mérkőzésén, a Bukarest-környéki csapatok derbijén az Academica Clinceni némi meglepetésre nyert a rájátszásban magára találó Voluntari ellen, így az újonc viszonlyagos kényelembe került, már ami a kiesés elkerüléséért vívott küzdelmeket jelenti.

Hátradőlhetne a Sepsi OSK vezetőség és csapata is egy esetleges nagyszebeni diadallal. A győzelem azért is lenne fontos a háromszékieknek a Hermannstadt ellen, mert a szombati riválisnak van egy elmaradt meccse is, a siker pedig bizonyára növelné a játékosok önbizalmát a július 22-i Román Kupa-döntő előtt (a székelyföldi egylet története eddig legnagyobb sikerét érte el a fináléba jutással, s ezt fokozhatná egy FCSB elleni kupagyőzelemmel).

Liga 1, alsóház, 10. forduló: Academica Clinceni–FC Voluntari 2–1, szombat: Hermannstadt–Sepsi OSK (18.00, Digisport 1); hétfő: Poli Iași–Viitorul (a Chindia Târgoviște–Dinamo meccset elhalasztották a vendégcsapat játékosainak koronavírus-fertőzése miatt).
1. Viitorul 38 pont / 9 meccs
2. Clinceni 29/10
3. Voluntari 28/10
4. Sepsi OSK 27/9
5. Hermannstadt 27/8
6. Iași 22/9
7. Dinamo 21/7
8. Chindia 17/8

Kapcsolódók

Kimaradt?