Liga 1: legyőzték a Medgyest, tapadnak a Craiovára a kolozsvári vasutasok

Hozta a kötelezőt a Kolozsvári CFR a labdarúgó Liga 1 felsőházi rájátszásának 7. fordulójában és a Medgyesi Gaz Metan elleni 2-0-s győzelemmel felzárkózott a tabellán a listavezető CSU Craiova mögé. A bajnoki cím sorsa a hátramaradó három fordulóban dől el.

Győzelmi kényszerben lépett pályára hétfő este a Kolozsvári CFR a Medgyesi Gaz Metan ellen a labdarúgó Liga 1 7. fordulójának zárómérkőzésén, ugyanis egy nappal korábban a legnagyobb riválisnak számító CSU Craiova 2-1-re legyőzte a FCSB-t és ezzel 4 pontos előnyre tett szert a tabellán.

 

Dan Petrescu tanítványai számára ilyen előzmények között csak a 3 pont megszerzése volt elfogadható forgatókönyv. Megkönnyítette dolgukat, hogy ezer sebből vérző ellenfél látogatott a Fellegvárra, Dusan Uhrinnak komoly fejfájást okozott 11 épkézláb játékos pályára küldésének feladata. A medgyesieket off-side-ban kapta, hogy a koronavírus miatti leállással kitolódott a bajnokság, ugyanis július elsejével lejárt kilenc játékosuk szerződése. A maradók közül Marius Constantin és Sergiu Bus se volt bevethető a CFR ellen, így aztán csak idő kérdése volt, hogy az összetákolt Gázosok két sorban felállt védelme mikor omlik össze. Ehhez képest a vasutasok vezető góljára a 39. percig kellett várni, amikor Ciprian Deac értékesítette a Chipciu felvágásáért kapott büntetőt. 

 

A második félidő elején, a 49. percben Damjan Djokovic találatával eldőlt a meccs, ezután már senkinek se volt túlságosan nagy kedve focizni.

jelenlegi állás szerint a tabellát a CSU Craiova vezeti 41 ponttal, mögötte a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR áll 40 ponttal. Három forduló van még hátra a bajnokságból, az utolsó etapban a felek az oltyán székesvárosban csapnak össze. Előtte viszont a vasutasokra vár egy nagyon nehéz kiszállás Bukarestbe, ahol a FCSB-re mérkőzének meg, majd hazai pályán a FC Botosani következik. A CSU Craiovára a CFR elleni "mindent vagy semmit" találkozó előtt két kiszállás vár, Botosaninak és Giurgiuban is - elméletileg - nehéz nyerni. 

Labdarúgó Liga 1
play off, 7. forduló
FC Botoşani-Astra Giurgiu 0-0
CSU Craiova-FCSB 2-1
Kolozsvári CFR-Medgyesi Gaz Metan 2-0
play out, 9. forduló
FC Viitorul-Academica Clinceni 5-0
Nagyszebeni FC Hermannstadt-FC Voluntari 2-1
Bukaresti Dinamo-Poli Iași 1-1
Sepsi OSK-Chindia Targoviste 2-0

Kapcsolódók

Kimaradt?