Liga 1: fontos győzelmet aratott a Sepsi OSK a kiesési rangadón

Több mint egy félidőt emberelőnyben játszva kétgólos győzelmet aratott hazai pályán a Sepsi OSK az első osztályú labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszása 9. fordulójának záró mérkőzésén a sereghajtó Chindia Târgoviște ellen.

Miután az előző három fordulóban mindössze egy pontot „kapart össze” a székelyföldi csapat, veszélybe került a korábban még biztosnak tűnő élvonalbeli tagság, még akkor is, ha időközben a háromszékiek elérték történetük legnagyobb sikerét a Román Kupa-döntőben való részvétel kiharcolásával.

Ilyen előzmények után kötelezővé vált a győzelem a nyolcadik (abszolút sorrendben a Liga 1 tizennegyedik) helyén álló, újonc Chindia Târgoviște ellen hétfő este. A vendégek előzékenyen tettek is a hazaiak sikeréért: Josip Ivancic a 34. percben már a második sárga lapját szedte össze, így az azért járó piros cédulát is megkapta, és a lelátóról nézhette, hogy az amúgy sem túl veretes csapatot alkotó társai emberhátrányban próbálják meg a lehetetlent: pontot szerezni a kovásznaiaktól.

Nem sokat tartott a dâmbovițaiak ellenállása. Az első félidő hajrájában Deaconu „küldte szivarért” a vendégvédelmet, s bár lövését hárította a Chindia hálóőre, a kipattanó labdát a szemfüles Karanovic közelről a hálóba passzolta (1–0). Szünet után erősen a târgovișteiek felé billent a pálya, a Sepsi OSK sorra dolgozta ki a helyzeteket – Achahbar révén kapufát is lőttek a hazaiak –, végül a meccs hajrájában Safranko lépett ki egy jó passz után, és tíz méterről a rövid sarokba helyezett, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

A Sepsi OSK július 18-án Nagyszeben játszik a Hermannstadt csapatával erdélyi derbit, 22-én pedig Ploiești-en a FCSB-vel csap össze a Román Kupa fináléjában.

Liga 1, alsóházi rájátszás (play-out), 9. forduló: Sepsi OK–Chindia Târgoviște 2–0, gól: Karanovic (43.), Safranko (85.); kiállítva: Ivancic (Chindia, 34.).

Az alsóház táblázata:

1. Viitorul 38 pont/9 meccs
2. Voluntari 28/9
3. Hermannstadt 27/8
4. Sepsi OSK 27/9
5. Clinceni 26/9
6. Poli Iași 22/9
7. Dinamo 21/7
8. Chindia 17/8

Kapcsolódók

Kimaradt?