Liga 1: győzelmi kényszerben lép pályára mindkét erdélyi „magyar” csapat

Két mérkőzés maradt hátra a labdarúgó Liga 1 hétvégi fordulójából: a felsőházi rájátszás 7. fordulójának erdélyi rangadóján a Kolozsvári CFR számára csak a győzelem elfogadható Medgyesi Gaz Metan ellen, ha nem akar végérvényesen lemaradni a vasárnap nyerő, és ezáltal a tabellát már 4 pontos előnnyel vezető CSU Craiovától. A Sepsi OSK számára pedig úgy kell a 3 pont, mint a meleg kenyér, hogy elevezzen a kiesőzóna „zavaros vizeiről”.

Hétfő délután 6 órai kezdettel rendezik a sepsiszentgyörgyi Szemerja negyedbeli városi stadionban a labdarúgó Liga 1 alsóházi rájátszása 9. fordulójának zárómérkőzését, amelyen a Sepsi OSK a Chindia Targoviste csapatát látja vendégül. A tabella utolsó helyén álló regátiak ellen mindenképpen győznie kell Leo Grozavu csapatának ahhoz, hogy eltávolodjon a veszélyzónából. A 24 pontos háromszékiek jelenleg a play out 5. helyén állnak, viszont a kieső helyen levő Dinamo és a hétfői ellenfél is két-két mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Érdemes lesz figyelni az edző és a csapat játékosai közötti „dinamikát”, ugyanis ez lesz a Sepsi OSK első mérkőzése azután, hogy a klub vezetőtanácsa megróvásban részesítette és megbüntette Leo Grozavut a játékosokkal szembeni erőszakos viselkedése miatt. Mint írtuk, a Sepsi OSK múlt hétvégi, a Poli Iasi ellen elvesztett bajnoki mérkőzése után a vezető edző két játékost is megütött. 

      

 A hétközi kupameccsen a székelyföldi csapat ugyanannak a Poli Iasi-nak a legyőzésével kiharcolta a Román Kupa döntőjébe jutást, ezzel története során először közdhet meg a trófeáért. Döntőbeli ellenfele a fővárosi FCSB lesz, hacsak a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) szabályzatfelügyelő bizottsága a zöld asztalnál nem dönt a Dinamo javára, ugyanis a két bukaresti csapat elődöntőjének első összecsapásán a FCSB kaupját az az Andrei Vlad védte, aki két korábbi mérkőzésen is „besárgult”. 

A második hétfői összecsapáson a Kolozsvári CFR a Medgyesi Gaz Metant fogadja a fellegvári Constantin Radulescu stadionban. A képlet nagyjából ugyanaz a vasutasok számára is, mint a Sepsi OSK esetében volt: győzni kell. Különösképpen azok után, hogy a felsőházi rájátszás 7. fordulójának vasárnap esti rangadóján a CSU Craiova - két büntetőből szerzett góllal - 2-1-re nyerni tudott a FCSB ellen, és ezzel 4 pontra növelte előnyét a tabellán. Ezt a különbséget kellene minimálisra csökkenteniük Dan Petrescu tanítványainak ahhoz, hogy a hátramaradó három fordulóban (idegenben a FCSB és Craiova, hazai pályán a Botosani) maradjon még reális esélyük a címvédésre.   

      

Labdarúgó Liga 1
play off, 7. forduló
FC Botoşani-Astra Giurgiu 0-0
CSU Craiova-FCSB 2-1
Kolozsvári CFR-Medgyesi Gaz Metan (hétfő, 20:30)
play out, 9. forduló
FC Viitorul-Academica Clinceni 5-0
Nagyszebeni FC Hermannstadt-FC Voluntari 2-1
Bukaresti Dinamo-Poli Iași 1-1
Sepsi OSK-Chindia Targoviste (hétfő, 18:00)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?