Gigi Becali elismerte bűnösségét a bőrönd-dossziéban

„Iratokat hamisítottam, hogy visszakaphassam 1,7 millió eurómat" – ismerte el a már három éves börtönbüntetését töltő Gigi Becali hétfőn a legfelsőbb bíróságon, ahol az úgynevezett „bőrönd-dosszié” ügyben hallgatták ki.

„Én találta ki az egészet. Arra gondoltam, hogy felkérem Victor Pițurcát és Raul Volchinschit, hogy tanúskodjanak egy ingatlan-tranzakció érdekében küldtem a pénzt Kolozsvárra. Piţurcának fogalma sem volt arról, hogy mit ír alá” – vállalta magára a felelősséget Becali.

A „bőrönd-dosszié” néven elhíresült megvesztegetési ügyben a Bukaresti Steaua tulajdonosát azzal vádolják, hogy 2008-ban 1,7 millió eurót kínált a Kolozsvári U csapatának a nagy vetélytárs, a Kolozsvári CFR elleni győzelemért. Ezzel ugyanis a Steaua nyerte volna meg a bajnokságot. A mérkőzést végül a vasutasok nyerték meg, de a mérkőzés előtt a korrupcióellenes ügyészek elkobozták Teia Spontétól, a Steaua-tulajdonos unokatestvérétől az 1,7 millió eurót tartalamzó bőröndöt.

„Tisztelt birónő, mondjuk, hogy nem hamisítottam, csak utólag elődátumoztam. Jobban hangzik, nem olyan terhelő rám nézve. Csak a pénzemet akartam visszaszerezni” – fogalmazott Gigi Becali a legfelsőbb bíróságon. A Steaua tulajdonosa a tőle megszokott stílusban válaszolt a bírónő azon kérdésére, hogy mit szólt volna, ha más klubvezető kínált volna fel pénzt az ő játékosainak. „Mégis, hogy képzeli asszonyom, én Becali vagyok” – mondta.

2008 decemberében a DNA csúszópénz felajánlásának és irathamisításnak a vádjával indított eljárást Becali ellen. Victor Piţurcát, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát és Teia Spontét, a Steaua alelnökét bűnrészességgel vádolják.

A bírói testület június 4-én hoz ítéletet, az ügyészek 4 éves letöltendő börtönbüntetést kértek a vádlottra.

Kapcsolódók

Kimaradt?