Kisorsolták a Bajnokok Ligája végjátékának párosításait

Péntek délben Nyonban az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elkészítette a Bajnokok Ligája augusztusi negyeddöntőjének és elődöntőjének párosítását.

A Bajnokok Ligája küzdelmei augusztus 7–8-án indulnak újra, mégpedig a nyolcaddöntő hátralévő négy visszavágójával, melyekre az UEFA csütörtöki döntésének értelmében nem semleges pályán, hanem az eredeti helyszíneken, vagyis a párharcok első mérkőzését idegenben megvívó csapatok otthonában kerül sor. Így tehát a Manchester City–Real Madrid mérkőzést (az odavágó 2–1-es angol sikerrel zárult) az Etihad Stadionban, a Bayern München–Chelsea találkozót (az első meccsen 3–0 a bajoroknak) az Allianz Arenában, a Juventus–Lyon meccset (az első kör után 1–0 a franciáknak) az Allianz Stadionban, míg a Barcelona–Napoli összecsapást (az első találkozón 1–1) a Camp Nouban rendezik meg. 

A Paris Saint-Germain, az Atalanta, az Atlético Madrid, valamint a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig még a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet előtt bejutott a negyeddöntőbe.

A nyolcaddöntőket követően a BL záró tornával ér véget, erre Lisszabonban, a Benfica (Estádio da Luz) és a Sporting CP (Estádio José Alvalade) stadionjában kerül sor augusztus 12. és 23. között. A negyeddöntőket augusztus 12-én, 13-án, 14-én és 15-én, az elődöntőket 18-án és 19-én, míg a finálét 23-án vívják. A döntő helyszíne az Estádio da Luz lesz.

Labdarúgó Bajnokok Ligája
a negyeddöntők párosítása

  • RB Leipzig (német)–Atlético Madrid (spanyol)
  • Atalanta (olasz)–Paris Saint-Germain (francia)
  • Real Madrid (spanyol)/Manchester City (angol)–Lyon (francia)/Juventus (olasz)
  • Napoli (olasz)/Barcelona (spanyol)–Chelsea (angol)/Bayern München (német)

az elődöntők párosítása

  • RB Leipzig/Atlético Madrid - Atalanta/Paris Saint-Germain
  • Real Madrid/Manchester City/Lyon/Juventus - Napoli/Barcelona/Chelsea/Bayern

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?