Román Kupa: döntőbeli ellenfelére vár a Dinamót másodszor is legyőző FCSB

4-0-s összesítéssel ütötte ki fővárosi riválisát a FCSB a labdarúgó Román Kupa elődöntőjében, és jutott be a július 22-i fináléba. Döntőbeli ellenfele a Sepsi OSK-Poli Iasi párharc győztese lesz, az első mérkőzésen a háromszékiek kiütéses (5-1) vereséget mértek moldvai ellenfelükre.

Nyolcvan másodpercig volt izgalmas a FCSB-Dinamo szerda esti Román Kupa-mérkőzés, ugyanis ennyi időre volt szüksége Gigi Becali csapatának, hogy megszerezze a vezetést fővárosi riválisa ellen. Adrian Petre gólja olmot öntött az idén amúgy sem túl acélos Dinamo játékosainak lábába, hiszem összesítésben már 4-0-lal "mentek" a FCSB-sek és Adrian Mihalcea tanítványai legalább öt gólt kellett volna szerezzenek a továbbjutás érdekében. 

Lehetetlen küldetés, különösen annak fényében, hogy a Dinamo idén a kiesés elkerülésére összpontosítja minden megmaradt energiáját.

Másik ágon is elég egyértelműnek tűnnek a dolgok, és hacsak be nem üt a krach a Sepsi OSK berkeiben, akkor a háromszékiek lesznek a Román Kupa döntőjének másik főszereplői. Mint írtuk, két héttel ezelőtt Leo Grozavu tanítványai 0-1-es hátrányból 5-1-re legyőzték a Poli Iasi csapatát az elődöntő első, sepsiszentgyörgyi felvonásában és ezzel óriási lépést tettek első fináléjuk felé.

A felek a két kupa-elődöntő között, épp a múlt hétvégén, az alsóházi rájátszás 8. fordulójában is összecsaptak a moldvai városban, és 3-1-es győzelmükkel Mircea Rednic tanítványainak sikerült lemosniuk a gyalázatot. A döntőbe jutáshoz viszont még ennél is több kell, legalább négy gólos sikerre lenne szükségük a csütörtök este 20:00 órakor kezdődő mérkőzésen.

Sajtóinformációk szerint a Sepsi OSK-nál "mindent megtesznek" annak érdekében, hogy ne legyen lefutott az összecsapás, a gsp.ro arról ír, hogy a bajnokságban elszenvedett 3-1-es vereség után Leo Grozavu vezetőedző bántalmazta a csapat fiatal csatárát, Fülöp Lórándot. A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy a háromszéki klubnál az elődöntő után kielemzik a helyzetet, és annak eredményétől függetlenül is meneszthetik Grozavut, ha a vádak igaznak bizonyulnak.

Labdarúgó Román Kupa
elődöntők
FCSB-Dinamo 1-0, tj: 4-0-s összesítéssel a FCSB
Poli Iasi-Sepsi OSK (csütörtök, 20:00) - az első mérkőzésen 5-1-re nyert a háromszéki csapat

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?