Liga 1: félév után taszították le a trónról a Kolozsvári CFR-t

Félévvel ezelőtt, 2019. december 8-án, a FC Botosani elleni idegenben 2-1-re elvesztett mérkőzés után volt utoljára a labdarúgó Liga 1 tabellájának második helyén a Kolozsvári CFR. Pénteken este, medgyesi győzelmével a CSU Craiova ismét megfosztotta listavezetői helyétől a vasutas, amit Dan Petrescu csapata - akár félévvel ezelőtt - az Astra Giurgiu legyőzésével szerezhet vissza.

Jó indult medgyesi - de főleg kolozsvári szemszögből - a péntek este Gaz Metan-CSU Craiova összecsapás, ugyanis a hazaiak a 22. percben Roberto Romeo góljával előnyhöz jutottak és úgy nézett ki, hogy meg tudják "macskázni" a bajnoki címre hajtó oltyánokat. nem így lett, mert a Szeben megyei csapat lassan-lassan elkészült az erejével, és Cristiano Bergodi tanítványai még a szünet előtt egyenlíteni tudtak Valentin Mihaila góljával. 1-1-nél Nasser Chamed még lőtt egy bődületes kapufát, aztán a amikor az 54. percben Alexandru Cicaldau megszerezte a vezetést az U-nak, akkor már tudni lehetett, hogy a Gaz metan nem fogja kikaparni a gesztenyét a fellegvári csapat számára.

Dan Petrescu tanítványai több mint fél év után vesztették el első helyüket a labdarúgó Liga 1 tabelláján, utoljára az alapszakasz 20. fordulójában, egy Botosaniban 2-1-re elvesztett mérkőzés után voltak ilyen "lenn". Akkor az Astra Giurgiu előzte be Camoráékat, viszont ez az áldatlan helyzet csak egy hétig tartott, ugyanis a következő fordulóban épp a Duna-mentiek látogattak a Fellegvárra és a 2-0-s hazai győzelemmel ismét visszaállt a világ rendje.

Ugyan időközben a Kolozsvári CFR az európai kupaporondon is vitézkedett, a Liga 1 éllovasi helyét többé egyszer sem adta át másnak. Az alapszakasz végéig 6 pontos előnyre tett szert üldözőivel szemben, ami a Hivatásos Labdarúgó Liga "eredeti" szabályai miatt 3 pontra feleződött a play offra. Ez az előny előbb 4 pontra nőtt, majd az 5. fordulóban a Fellegváron 3-2-re elvesztett rangadó után 1 pontra csökkent. A Craiova medgyesi győzelme pedig azt eredményezte, hogy az oltyánok 38-ra növelték pontjaik számát és lépéskényszerbe hozták a vasárnap este Giurgiuban vendégeskedő CFR-t. A vasutasok egy esetleges győzelemmel visszavehetik első helyüket a tabellán.      

Labdarúgó Liga 1
play off, 6. forduló
Medgyesi Gaz Metan-CSU Craiova 1-2
FCSB-FC Botosani (szombat, 20:00 óra)
Astra Giurgiu-Kolozsvári CFR (vasárnap, 20:00 óra)
play-out, 8. forduló
Poli Iași-Sepsi OSK (vasárnap, 13:00 óra)
Academica Clinceni-Bukaresti Dinamo (vasárnap, 17:00 óra)
Chindia Targoviste-Nagyszebeni FC Hermannstadt (hétfő, 17:00 óra)
FC Voluntari-FC Viitorul (hétfő, 20:00 óra)

Kapcsolódók

Kimaradt?