FRISSÍTVE – Liga 2: a Petrolul-játékosok koronavírus-fertőzése miatt elmarad az UTA nyitómeccse

FRISSÍTVE: Pozitív lett a Ploiești-i Petrolul több játékosának és stábtagjának a koronavírus-tesztje, ezért a szabályok szerint el kellene halasztani a másodosztályú labdarúgó-bajnokság rájátszása első fordulójában szombatra kitűzött, UTA elleni aradi mérkőzést – írja a prosport.ro. FRISSÍTÉS: A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) hivatalosan is bejelentette a halasztást.

A sportportál cikke szerint három játékos és a szakmai stáb két tagjának a tesztje lett pozitív, ezért őket kórházba utalták, míg a csapat többi játékosának kéthetes elkülönítésbe kell vonulnia – a szabályok szerint. A történtekről értesítették a futballszövetséget is, de reakció még nem jött a sportági vezetéstől.

A koronavírus-járvány miatt márciusban felfüggesztett Liga 2 küzdelmeit részben törölte a FRF, csak az első hat helyezett folytatja a pontvadászatot körmérkőzéses alapon – így döntenek a feljutást érő első két, valamint az osztályozóra jogosító harmadik hely sorsáról. A nyitófordulóra ezen a hétvégén kerül sor, az UTA–Petrolul mérkőzést szombaton 17 órára tűzték ki.

A Prahova megyei klub vezetősége reméli, hogy a tesztek eredménye tévedés volt, ezért csütörtökön újabb mintavételt rendeltek el a csapatnál.

Az UTA egyébként nem értett egyet a lebonyolítási rendszernek azzal a kitételével, hogy az eddig gyűjtött pontokat megfelezték, mert a bajnokságot eddig 11 pont előnnyel vezető aradiak fórja 5 pontra olvadt. A Maros-parti csapat emiatt a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) nyújtott be keresetet, az ítélet kihirdetését július 3-ra ígérték.

FRISSÍTÉS: Csütörtök délután a FRF bejelentette, hogy a Petrolulnál hat pozitív teszteredmény született, ezért a szombati mérkőzést elhalasztják, és az első adandó alkalommal bepótolják.

Közzétette: Federația Română de Fotbal – 2020. július 2., csütörtök

 

Kapcsolódók

Kimaradt?