Kosárdöntő: megosztotta a győzelmeket a BC és az Asesoft

Megosztották a győzelmeket a férfi kosárlabda-döntő harmadik és negyedik mérkőzésén a Marosvásárhelyi BC és az Asesoft Ploiesti, így a négy győzelemig tartó sorozat 2-2-es állásról folytatódik csütörtökön a ligeti sportcsarnokban.  

A címvédő Brazi-i sportcsarnokában megrendezett szombati, első összecsapás óriási meglepetést eredményezett, ugyanis a vendég marosvásárhelyiek nem csupán nyertek, hanem valósággal kiütötték az Asesoftot. A 27 pontos különbség annak ellenére jött össze, hogy Barro nem játszhatott az eltiltása miatt. A tigrisek végig vezettek és a magas ember hiányát távoli dobásokkal kompenzálták, ami sikeres is volt, hiszen 13 hárompontost dobtak a mérkőzés során.

A hazaiak edzője a Predrag Miletics, Cătălin Burlacu, Alhaji Mohammed, Vladimir Tica és Aleksandar Vlahovics ötössel kezdett, ezzel szemben Szekulovics a Csirics-Peciukas-Păltinișanu-Cseskovics-Csuics kezdőt küldte harcba.

A vásárhelyiek az első negyedtől az utolsóig nagyszerűen játszottak, a védelem tette a dolgát, hiszen a hazai csapat az első félidőben mindössze 24 pontot szerzett, és húsz perc után már 30 ponttal vezetett a Szekulovics-alakulat. A vendég csapat mind szerzett labda, mind pedig kosárpasszok és lepattanók tekintetében jobbnak bizonyult, esélyt sem adva a ploieștieknek. A második félidő sem hozott változást a hazaiak játékába, és az is megemlítendő, hogy Burlacu, Stănescu és Vlahovics összesen 8 pontot dobtak 40 perc alatt.

Szrecsko Szekulovics a győzelem mellett annak örvendett, hogy sikerült visszavenni a pályaelőnyt. „Rég használtam ezt a védekezést, most eljött az ideje. ezzel sikerült meglepnünk az ellenfelet, nem találták a ritmust, mi viszont példásan küzdöttünk. Barro nélkül nem is nagyon volt más, mit játszunk, a játékosok megmutatták, hogy mit érnek. holnap teljesen más meccs lesz, én legalább egy meccset meg akartam nyerni” - nyilatkozta a meccs után a csapat edzője.

A második, vasárnap esti mérkőzésre a hazai gárda összekapta magát és tíz pontos győzelemmel 2-2-re alakította a sorozat állását.

A ploieștiek végig magabiztosan vezettek, és nem engedték ki a kezükből a győzelmet. Szekulovics csapata az első félidőben csak árnyéka volt szombati önmagának, majd a második játékrész kissé szorosabb lett: a dobások is betaláltak, illetve a védelem is hatékonyabb volt.

A harmadik mérkőzésen nyőjtott rossz teljesítményét feledtetni vágyó Burlacu a legeredményesebb játékos volt a pályán, mind távolról, mind pedig közelről értékes pontokat szerzett.

A döntő ötödik mérkőzése május 30-án lesz Marosvásárhelyen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?