NB I: izgalmas hajrában esett ki a Debrecen

A bajnoki cím (FTC) és a második hely (Fehérvár FC) korábbi eldőlésével az volt a kérdés a magyar első osztályú labdarúgó-bajnokság szombati, utolsó fordulója előtt, hogy melyik csapat szerzi meg a nemzetközi kupaszereplésre jogosító bronzérmet, illetve melyik kíséri a másodosztályba a kaposvári újoncokat.

A hazai szurkolók előtti ünneplésre készülő Ferencváros teljessé tette a fiesztát, ugyanis Tokmac 41. percben szerzett góljával legyőzte a Mezőkövesdet. Ezzel végleg szertefoszlatta a vendégek dobogós álmait, ráadásul a Puskás Akadémia hátrányból fordítva nyert a kupagyőztes Budapest Honvéd ellen, így megszerezte története első érmét az NB I-ben, és a jogot, hogy az Európa Liga selejtezőjében indulhasson a következő idényben.

A már biztos második helyezett fehérvári csapat az újonc Zalaegerszeg otthonában játszott döntetlent egy „tét nélküli” meccsen, a Kisvárda pedig egy vihar által ideiglenesen félbeszakított mérkőzésen nyert két góllal Diósgyőrben. Az Újpest kiütötte a már biztos kieső Kaposvárt, és megőrizte élvonalbeli tagságát, a Debrecen viszont hazai pályán csak döntetlent játszott a Pakssal, így a hajdúságiak kénytelen-kelletlen búcsúztak az első osztálytól.

A paksiak szereztek vezetést, amit a DVSC a 75. percben egyenlített ki. A hajrában mindent egy lapra feltéve rohamozott a házigazda, de Ferenczi lövése – már a hosszabbításban – a felső lécről a gólvonalra pattant, így maradt a döntetlen. A lefújás után az elkeseredett debreceni szurkolók a pályára rohantak, és számon kérték a játékosokon a gyenge teljesítményt, többüket meglökték és megpróbálták lerángatni róluk a mezt.  A volt válogatott, debreceni Tőzsér Dániel pályafutása utolsó meccsét játszotta.

A Debrecen az utolsó pillanatokban mindent megtett a győzelemért, de a legnagyobb helyzeteket is kihagyta, így végül búcsúzni kényszerült az élvonaltól.

Közzétette: M4Sport – 2020. június 27., szombat

 

NB I, 33. forduló: ZTE–MOL Fehérvár FC 1–1, Diósgyőri VTK–Kisvárda 0–2, Újpest–Kaposvári Rákóczi FC 5–0, Debreceni VSC–Paks 1–1, Ferencvárosi TC–Mezőkövesd 1–0, Puskás Akadémia–Budapest Honvéd 2–1.

Bajnok, így a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhat a Ferencváros. A második helyen végzett, ezzel az Európa Liga selejtezőjében indulhat a MOL Fehérvár FC. A harmadik helyen végzett, ezzel az Európa Liga selejtezőjében indulhat a Puskás Akadémia. Kupagyőztes, ezzel az Európa Liga selejtezőjében indulhat a Budapest Honvéd. Kiesők: Debreceni VSC (11.), Kaposvári Rákóczi (12.), feljutók: MTK Budapest, Budafoki MTE. Gólkirály: Radó András 13 góllal.

(Nyitókép: A piros mezes debreceniek búcsúztak az élvonaltól | Fotó: Nemzeti Sport)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?