Liga 1: gólzáporos alsóházi rangadón mentett pontot a Sepsi OSK

Gólokban gazdag, izgalmas mérkőzésen osztozkodott a pontokon az első osztályú labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának első két helyezettje szombat este Sepsiszentgyörgyön.

Még húsz perc sem telt a rangadóból, amikor már két góllal vezetett a Gheorghe Hagi által működtetett és edzett konstancai csapat. A Viitorul előbb egy tizenegyes-, majd egy akciógóllal „köszönt be” Háromszékre, ahol úgy tűnt, a Dinamo elleni bukaresti bajnoki győzelem és a szerdai kupaelődöntő diadala sokat kivett a Sepsi OSK játékosaiból.

Az ezúttal is sokat harcoló Fülöp Loránd révén még a szünet előtt szépített Leo Grozavu edző együttese, de alig telt el néhány perc a második félidőből, amikor Carnatot kiállította a játékvezető, és megpecsételődni látszott a hazaiak sorsa. Nem egészen tíz perc múlva Matei ismét kétgólosra növelte a látogatók előnyét, ám a tengerpartiak elkényelmesedtek a végére, aminek köszönhetően az emberhátrányban játszón vendéglátók előbb Vașvari tizenegyesével felzárkóztak, majd Safranko hajrágóljával ki is egyenlítettek.

Liga 1, alsóházi rájátszás, 6. forduló: Sepsi OSK–Viitorul 3–3, gólszerzők: Fülöp L. (41.), Vașvari (65., 11-esből), Safranko (84.), illetve G. Iancu (11., 11-esből.), V. Ghiță (18.), C. Matei (57.). További eredmények: Hermannstadt–Academica Clinceni 0–1, Chindia Târgoviște–Poli Iași 0–2, a Dinamo–FC Voluntari meccset vasárnap délután játsszák.

A sorrend:

  1. Viitorul 31 pont / 6 meccs
  2. Sepsi 24 / 6
  3. Academica 23 / 6
  4. Voluntari 21 / 5
  5. Poli 18 / 6
  6. Hermannstadt 18 / 5
  7. Chindia 17 / 5
  8. Dinamo 17 / 3

Kapcsolódók

Kimaradt?