Premier League: kikapott a Manchester City, bajnok a Liverpool!

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 31. fordulójának csütörtök esti meccsén a Chelsea legyőzte a címvédő Manchester City-t, és ezzel eldőlt, hogy a tabellát toronymagasan vezető Liverpool előnye hét fordulóval a vége előtt behozhatatlan lett.

A „vörösök” 1990 óta nem nyertek angol bajnoki címet, de Jürgen Klopp vezetőedző csapata a mostani – a koronavírus-járvány miatt félbeszakított, majd újrakezdett – idényben ellentmondást nem tűrő fölénnyel menetelt a várva várt bajnoki cím felé.

Ehhez az kellett, hogy csütörtök este a címvédő és a második helyen álló Manchester City ne nyerjen a Chelsea otthonában. A londoniak tettek róla, hogy a Liverpool és szurkolói öröme teljes legyen, ugyanis 2–1-re diadalmaskodtak, s ezzel eldőlt, hogy a 23 pontos előnnyel vezető Mersey-partiak nyakába akasztják az aranyérmet.

Willian 11-esből állította be a végeredményt a Chelsea–Manchester City meccsen:

 

A Bajnokok Ligája-szereplést jelentő 2–4. helyért nagy versenyfutás várható, sőt az 5. hely is BL-t érhet, ha a jogerőre emelkedik a Manchester City kétéves eltiltása a nemzetközi szerepléstől a pénzügyi szabályok megszegése miatt. A Leicester City, a Chelse, a Manchester United, a Wolwerhampton Wanderers és a Tottenham Hotspur érhet be a BL-helyek egyikére.

 

(Nyitókép: A londoni meccs lefújása előtt megkezdődött a szurkolók ünneplése a liverpooli stadionnál | Forrás: Twitter)

Kapcsolódók

Kimaradt?