Elhunyt Ionuț Popa futballedző

Hosszan tartó súlyos betegség után csütörtök reggel az Arad Megyei Sürgősségi Kórház intenzív osztályán elhunyt Ionuț Popa labdarúgóedző – közölték a helyi hírportálok. Az értesülést megerősítette legutóbbi csapata, az UTA újjáalapítója, Mészár Sándor sportmenedzser és üzletember.

A soborsini születésű, játékosként a harmadik ligáig jutó, de edzőként a romániai labdarúgás egyik színes egyéniségévé váló Popa 2019 januárjában kényszerűségből vonult vissza a futballtól, hirtelen jelentkező agydaganata miatt nem tudta ellátni feladatát a másodosztályú aradi csapatnál, ahol sokadik alkalommal vállalt munkát. Beszámolók szerint körülbelül két hete feküdt az intezíven, lélegeztető gép tartotta életben.

A szakvezetőt szabadszájúsága – olykor szabadossága – miatt kedvelte a sportsajtó, „ami a szívén, az a száján” stílusa rengeteg témát szolgáltatott az újságíróknak. Gyakran megosztotta a közvélemény, de tagadhatatlan, hogy a romániai labdarúgás egyik markáns személyisége volt. Edzette többek között az UTÁ-t, a Poli Iași az ő mandátuma alatt vált az élvonal meghatározó csapatává, a Temesvári ACS Politehnicát reménytelen helyzetből mentette meg az első osztálytól való búcsútól.

Ionuț Popa 67 évet élt.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?