Elkészült a Liga 2 rájátszásának programja

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) székházában szerda délben elkészítették a másodosztályú bajnokság rájátszásának sorsolását.

A koronavírus-járvány miatt született vészforgatókönyv szerint a márciusban felfüggesztett pontvadászatot csak az első hat helyezett csapat – amelyek amúgy is beadták élvonalbeli licenckérelmüket – fejezi be, a többiek számára befejezettnek nyilvánították az idényt, ráadásul úgy, hogy a kiesésért sem kell aggódniuk a táblázat alján tanyázóknak: ősztől mindenki marad a Liga 2-ben, ha vállalják az indulást.

Az első hat helyezett körmérkőzéses mini-bajnokság keretében, visszavágók nélkül dönt az egyenes feljutást jelentő első két, valamint az osztályozóra jogosító harmadik hely sorsáról (a dobogó alsó fokán végző csapat a Liga 1 alsóházi rájátszásának hatodik helyezettjével mérkőzik majd meg az élvonalbeli tagságért). Az eddigi gyűjtött pontszámokat megfelezték, ami az listavezető UTA vezetőinek elégedetlenségét váltotta ki, mert eddigi 11 pontos előnyük 5 pontra olvad. Az aradi csapat ezért keresetet nyújtott be a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) a szövetség ellen, és az ígéret szerint július 3-ig, a rajt előtti napig kihirdetik az ítéletet.

Az első osztályba 12 év után visszaigyekvő UTA a Petrolul ellen kezd hazai pályán, ami akár jó jelnek is vehető, hiszen a ploiești-i csapat az egyetlen a versenyben maradt mezőnyben, amelyet ebben a szezonban legyőzött (kétszer is 3–0-ra).

A menetrend:

  • 1. forduló (július 4.): UTA–Petrolul, Turnu Măgurele–FC Argeș, CS Mioveni–Rapid.
  • 2. forduló (július 11.): Petrolul–Rapid, FC Argeș–CS Mioveni, UTA–Turnu Măgurele.
  • 3. forduló (július 18.): Turnu Măgurele–Petrolul, CS Mioveni–UTA, Rapid–Argeș.
  • 4. forduló (július 25.): Petrolul–FC Argeș, UTA–Rapid, Turnu Măgurele–CS Mioveni.
  • 5. forduló (augusztus 1.): CS Mioveni–Petrolul, Rapid–Turnu Măgurele, FC Argeș–UTA.

Jelenleg az állás:

  1. UTA 25 pont
  2. CS Mioveni 20*
  3. Tr. Măgurele 20*
  4. FC Argeş 19
  5. Petrolul 19
  6. Rapid 19*

*A felezéskor felfelé kerekített pontszámú, így a végelszámolásnál, pontegyenlőség esetén hátrányba kerülő csapatok.

(Nyitókép: A Liga 2 győztesét megillető trófea | Fotó: frf.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?