Liga 1: rangadót nyert és nagy lépést tett a Kolozsvári CFR a címvédés felé

Hét pontra növelte előnyét a Kolozsvári CFR a labdarúgó Liga 1 tabelláján azzal, hogy vasárnap este zárt kapuk mögött 1-0-ra legyőzte a fővárosi FCSB-t a fellegvári arénában.

Több szürreális élményben is része volt a fellegvári Constantin Rădulescu stadionból tudósító munkatársunknak a Kolozsvári CFR-FCSB labdarúgó mérkőzésen.

Már a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) által közzétett 21 oldalas szabálykönyvben kiszúrtunk egy pár túllihegett óvatoskodást, de amikor a mérkőzés elején a vendégek egyik stábtagja szórófejes palackból fertőtlenítette a labdát, akkor önkéntelenül is vihogni kezdett a sajtószektor. Ugyanilyen hatást váltott ki az újságírókban az is, hogy a két csapat játékosait külön-külön engedték be a pályára, hogy aztán 90 percen keresztül öldököljék egymást.

A mérkőzés egyetlen gólja a 23. percben esett, amikor Ovidiu Popescu szerencsétlenül ért bele Damjan Djokovic erőből középre belőtt labdájába, és a játékszer védhetetlenül került Andrei Vlad kapujába.

A vendégek az első és a második félidőben is többször  veszélyeztették a CFR kapuját, viszont Giedrius Arlauskist egyszerűen nem lehetett ezen az estén legyőzni: a litván kapusnak legalább 8 óriási védése volt, és a teljesítmányável egyértelműen az összecsapás legjobbja volt.

Ezzel a győzelmével a Kolozsvári CFR óriási lépést tett újabb bajnoki címe felé, hiszen 7 pontos előnyre tett szert a FCSB-vel szemben, amelyet talán véglegesen leszakított magáról. Veszélyforrást még a CSU Craiova jelenthet a címvédésre, az oltyánok hátránya „csak” 4 pont, viszont két hét múlva Kolozsvárra látogatnak, és Dan Petrescu tanítványai akkor ezt az ügyet is lerendezhetik.

Liga 1, play off, 3. forduló: Kolozsvári CFR–FCSB 1–0 (Ov. Popescu, 23. p., öngól), a CSU Craiova–FC Botoșani mérkőzést elhalasztották; hétfőn: Astra–Gaz Metan 0–0. Az állás: 1. CFR 33 pont, 2. FCSB 26, 3. Craiova 26, 4. Astra 25, 5. Botoșani 24, 6. Gaz Metan 24.
Liga 1, play out, 3. forduló: Sepsi OSK–FC Hermannstadt 1–1, FC Voluntari–Academica Clinceni 3–0, Viitorul–Poli Iaș 2–1, a Bukaresti Dinamo–Chindia Târgoviște meccset elhalasztották. Az állás: 1. Viitorul 27 pont, 2. Sepsi 20, 3. Hermannstadt 18, 4. Dinamo 17, 5. Voluntari 15, 6. Poli 15, 7. Chindia 14, 7. Academica 14.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?