Liga 1: döntetlennel tért vissza a foci Sepsiszentgyörgyön

1-1-es döntetlennel ért véget szombaton este a labdarúgó Liga 1 székely-szász rangadója: a Sepsi OSK az első félidőben egy szép akció végén, Fülöp István révén megszerezte a vezetést, amire a második félidő elején Yazalde válaszolt a Nagyszebeni FC Hermannstadt részéről.

Több mint három hónapos szünet után láthatták kedvenceiket a Sepsi OSK szurkolói hivatalos mérkőzésen. Erős túlzás a „láthatták”, ugyanis a labdarúgó Liga 1 alsóházi rájátszásának székely-szász rangadóját is zárt kapuk mögött rendezték meg, így a Székely Légió csak a stadionon kívülről bíztathatta Leo Grozavu legénységét.

A játék képén nagyon látszott a koronavírus okozta negyedéves leállás, a csapatok nehezen lendültek bele és kemény vagdalkozásokon kívül kevés focit láthattunk.

A hazaiak a 25. percben egy gyönyörű háromszögezéssel juttatták be a labdát a Hermannstadt tizenhatosába, ahol Fülöp István lefutotta védőjét és elgurított a labdát a szebeni hálóőr mellett. 

A szünetben hármat is cserélt Vasile Miriuță, a vendégek edzője, és ez azonnal megmutatkozott a tabellán is. A 46. percben Yazalde 20 méteres bombája védhetetlenül szállt Niczuly kapujának jobb felső sarkába.

Az egyenlítő gól után ismét elhalt a mérkőzés, így a Sepsi OSK immár harmadik rájátszásbeli mérkőzésén is csak egy ponttal gazdagodott és 20 pontjával továbbra is az alsóházi tabella 2. helyét foglalja el. 

Labdarúgó Liga 1, a 3. forduló mérkőzései
play off
CSU Craiova–FC Botoşani - halasztva
Kolozsvári CFR–FCSB (vasárnap, 20:00)
Astra Giurgiu–Medgyesi Gaz Metan (hétfő, 20:00)
Play out
FC Voluntari–Academica Clinceni 3-0 
Sepsi OSK–Nagyszebeni FC Hermannstadt 1-1
Bukaresti Dinamo–Chindia Târgoviște - halasztva
FC Viitorul–Poli Iași (vasárnap, 17:00) 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?