Liga 2: a rájátszás rajtjáig ítéletet hirdet a CAS az UTA keresetében

Július 3-ig, egy nappal a másodosztályú labdarúgó-bajnokság „vészrájátszásának” rajtjáig ítéletet hirdetnek az UTA által a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) indított perbe – adta hírül honlapján az aradi futballklub.

A koronavírus-járvány miatt félbeszakított Liga 2-őt vezető egyesület hétfőn fordult a svájci székhelyű nemzetközi bírósághoz, amiért a román szövetség (FRF) a résztvevő klubok túlnyomó többségének engedve úgy döntött, hogy a mezőny egy része számára lefújj ezt az idényt, de az első hat helyezettnek körmérkőzéses rájátszásban kell döntenie a feljutást jelentő első két hely, illetve az osztályozót érő harmadik hely sorsáról. Ráadásul az eddig gyűjtött pontok számát megfelezték, így az UTA eddigi 11 pontos előnye 5-re olvadt a Mioveni-nyel szemben.

Az aradi egyesület sportszerűtlennek, diszkriminálónak, szabályellenesnek és önkényesnek tartotta a pontok levonását, ezért nyújtott be keresetet a FRF ellen a lausanne-i bírósághoz. Az UTA közleménye szerint folyamodványukat iktatták, és a FRF is belement abba, hogy gyorsított eljárásban tárgyalják, így legkésőbb július 3-ig – a rájátszás tervezett rajtja előtt egy nappal – ítéletet hirdessenek.

 

Mivel a piros-fehér mezes csapat állja a perköltségeket, a szövetség abba is belement, hogy az általa igényelt háromtagú bírói tanács helyett egy bíró döntsön az ügyben – tették hozzá.

A rájátszást július 4. és augusztus elseje között bonyolítják le, jelenleg az UTA 25 ponttal ált a 20-20 pontos Mioveni és Turnu Măgurele, valamint az egyaránt 19 pontos Argeş, Petrolul és Rapid előtt. A körmérkőzéses befejezésnek nem lesznek visszavágóik, az UTA három meccset játszhat hazai pályán.

(Nyitókép: A járvány miatt edzőpartnerek nélkül készül az UTA | Fotó: uta-arad.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?