Atlétika: világ- és olimpiai bajnokok is jönnek a Gyulai István Magyar Nagydíjra

A korábban bejelentettnél egy nappal előbb, augusztus 19-én kerül sor Székesfehérváron a 10. Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjra, melyen a tavalyi év női atlétája, Dalilah Muhammad is vállalta az indulást.

A verseny sajtótájékoztatóján, pénteken elhangzott, hogy a Gyulai Memorial az idei évtől a világ második számú versenysorozatának, a Kontinentális Kör 10 állomásos Arany szekciójának a része és hat olyan szám is lesz a programjában, mely értékét és erejét tekintve a Gyémánt Liga-szintű.

Spiriev Attila sportigazgató hangsúlyozta, hogy klasszikus viadalt szeretnének rendezni, ám bizonyos korlátozásokat kénytelenek tenni, így például nem lesznek 400 méternél hosszabb futószámok. Számos sztárral megállapodtak már a szereplésről, de a koronavírus-járvány miatt egyelőre sok a kérdőjel. Ha lehet, indul Fehérváron Dalilah Muhammad, a női 400 gát olimpiai és világbajnoka, világcsúcstartója, valamint a kétszeres hármasugró olimpiai aranyérmes Christian Taylor, és a férfi 400 m vb-címvédője, a bahamai Steven Gardiner.

Kapcsolódók

Kimaradt?