Manuel Neuer három újabb évre aláírt a Bayern Münchennel

A Bayern München labdarúgócsapata a hivatalos oldalán tudatta, hogy Manuel Neuer 2023. június 30-ig meghosszabbította szerződését a klubbal.

A korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy a klub és a csapatkapitány között voltak nézeteltérések, a 34 éves játékos március végén állítólag elutasította a müncheni csapat ajánlatát, mert ő ötéves szerződést szeretett volna, miközben az egyesület csak 2023 nyaráig hosszabbította volna meg a 2021-ben lejáró megállapodást – végül utóbbi forgatókönyv teljesült.

„A koronavírus-járvány okozta szünet miatt nem akartam korai döntést hozni, senki sem tudta, hogy folytatódik-e egyáltalán az idény. Szintén fontos szempont volt, hogy Toni Tapalovic kapusedzővel dolgozhassak tovább. Most, hogy pont került az ügy végére, optimistán várom a folytatást. Jól érzem itt magam, a Bayern továbbra is Európa egyik leghatalmasabb klubja” – idézi Manuel Neuert a bajorok hivatalos oldala.

„Könnyedén Neuer helyébe tudom képzelni magam, tisztában voltunk vele, hogy mik a prioritásai, miként gondolkodik a karrierje ezen szakaszában. A szerződés aláírásával fontos jelet adott” – tette hozzá Oliver Kahn, a Bayern legendás játékosa és az egyesület igazgatóságának tagja.

A válogatott kapus 2011 nyarán csatlakozott a müncheniekhez a Schalkétől, azóta hét bajnoki címet, négy Német Kupa-sikert, valamint egy Bajnokok Ligája-győzelmet és egy klubvilágbajnoki címet ünnepelhetett a csapattal.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?